Görsel İndirme Sitesi Freepik’te Kullanıcıların Verileri Çalındı

Türkiye’de kullanılan bir popüler ücretsiz görsel indirme sitesi olan Freepik, siber saldırıya uğradı ve 8 milyon kullanıcının giriş verisi çalındı.

27.08.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-14:33) Görsel İndirme Sitesi Freepik’te Kullanıcıların Verileri Çalındı

Siber saldırıların hedefi bu kez ücretsiz görsel indirme sitesi olan Freepik oldu. Türkiye’de binlerce insanın kullandığı popüler siteden 8,3 milyon kişinin kullanıcı bilgileri çalındı. Toplamda sitenin 20 milyondan daha fazla kullanıcısı olduğunu düşünülünce bu gerçekten oldukça yüksek bir rakam.

FREEPİK KULLANIYORSANIZ ŞİFRELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Freepik’in yaptığı açıklamaya göre hackerlar verileri çalabilmek aiçin ‘SQL Injection hack’ yöntemini kullandılar. Çalınan bilgiler arasında e-posta ve şifreler gibi kullanıcılar için çok önemli olabilecek bilgiler yer alıyor. Uzmanlar Freepik kullanıcılarının başka hesaplarda benzer şifreyi kullanmaları halinde bu şifrelerini değiştirmelerini öneriyor. Çünkü kullanıcıların aynı şifreyi kullandığı hesaplar da bu nedenle hacklenebilir.

TÜM ŞİFRELER İPTAL EDİLDİ

Güvenlik ihlalini fark ettikleri anda kullanıcılarını bilgilendiren ve soruşturmaya başlayan Freepik, saldırının ne zaman gerçekleştiğini ise açıklamadı. Freepik tüm mevcut şifreleri iptal etti ve kullanıcılardan hesaplarına giriş yapmaları için yeni bir şifre seçmelerini istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal