Twitter'da Hack Skandalı

Bilgisayar korsanları Twitter'da pek çok fazla takipçisi olan ismin ve markanın hesabını hackleyerek bu hesapları Bitcoin sahtekarlığı yapmak için kullandı. Birçok onaylı (mavi tikli) hesabı ele geçiren hackerlar, sosyal medyada görülen en büyük hack olaylarından birine imza attı.

16.07.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:44) Twitter'da Hack Skandalı

Sosyal paylaşım platformu olan Twitter'da birçok ünlünün hesabı hacklendi. Bitcoin sahtekarlığı yapmak için kullanılan hesaplardan yapılan paylaşımların genelinde, belirtilen Bitcoin adresine yollanan her 1000 dolar için iki bin dolarlık ödeme yapılacağı söylendi. Gece yarısı sularında milyonlarca takipçisi olan birçok popüler hesabı hackleyen hackerların verdikleri Bitcoin cüzdan hesabına ciddi miktarda para yatırıldığından söz ediliyor. Twitter, Bitcoin ile ilgili yapılan hack hadisesinin ardından tüm onaylı hesaplara sınırlama getirdi. Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, meydana gelen gelişme sebebiyle yaşadığı üzüntüyü ifade ederken, konuyla alakalı araştırmaların süreceğini bildirdi.

Twitter hesabı ele geçirilen bazı isimler:

Kanye West

Joe Biden

Bill Gates

Apple

Jeff Bezos

Elon Musk

Uber

Mike Bloomberg

Floyd Mayweather

Barack Obama

HQ Trivia

Warren Buffet

Kim Kardashian

Hesaplardan Bitcoin ile alakalı çekiliş paylaşımı yapılarak verilen adreslere tıklanması istendi. Saldırının asıl hedefi hacklenen Twitter hesaplarının sahipleri değil, bu hesapları takip eden binlerce kullanıcıydı. Saldırının kısa zaman içerisinde başarılı sonuç vererek paylaşımda yer alan bağlantıyla şu ana dek 110 bin dolar toplandığı bildiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal