Görenler inanamadı: İstanbul Boğazı'ndan resmen apartman geçti!

Bugün İstanbul Boğazı’nda şimdiye dek görülmemiş bir olay yaşandı. Boğazdan bir “apartman” geçti. 8 katlı apartmanı akılla getiren blok boğazdan geçerken Kıyı Emniyet de ona eşlik etti.

08.04.2022-16:23 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-17:00)

İstanbul’da bugün boğazdan bir “apartman” geçti. 8 katlı olarak kurulan apartmanı anımsatan blok platformu taşıyan Panama’ya ait Christos XXIV adlı römorkör İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı. Söz konusu geçiş gerçekleşirken Kıyı Emniyet de dev römorkörü yalnız bırakmadı.

Panama bayrağı taşıyan Christos XXIV isimli römorkör Romanya'dan teslim aldığı Atlantis X adlı platformla birlikte bugün öğlen saat 13.00 sularında Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na giriş gerçekleştirdi.

Görenler inanamadı: İstanbul Boğazı'ndan resmen apartman geçti!

8 katlı dev platform

Söz konusu platform 8 katlı bir apartmanı akıllara getiren çelik blokları taşıyordu. Dev römorkörün boğazdan geçişi esnasında herhangi bir tehlikeye karşı güvenlik önlemi olarak Kıyı Emniyeti Kurtarma da hazır bir şekilde yer aldı.

Geçişi toplamda 3 saate yakın süren apartman görüntüsü veren çelik blokları taşıyan römorkör, İtalya'nın Venedik Limanı'na ulaşmak üzere yola koyuldu ve Marmara Denizi’nin serin sularında devam etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal