Görenler hemen polisi arasın: Araba tekerine sıkıştırılmış pet şisenin ardındaki gerçek ortaya çıktı

Hırsızlar her gün yeni taktiklerle gündem olmaya devam ediyor. Arabaları özellikle gözüne kestiren hırsızlar arabanın tekerine pet şişe sıkıştırarak görülmemiş bir yönteme imza attı. İşte merak edilenler...

14.10.2022-11:03 - (Son Güncelleme: 14.10.2022-11:03) Görenler hemen polisi arasın: Araba tekerine sıkıştırılmış pet şisenin ardındaki gerçek ortaya çıktı

Son yıllarda otomobil hırsızlarının sayısında ciddi bir artış söz konusu oldu. Otomobil hırsızları hemen her gün yeni teknikler geliştirerek hırsızlık yapmaya devam ediyorlar. Arabaları özellikle gözüne kestiren hırsızlar arabanın tekerine pet şişe sıkıştırarak görülmemiş bir yönteme imza attı. Polis, otomobil hırsızlarının yeni geliştirdiği bir yöntem hakkında bütün sürücüleri uyarıyor.

Görenler hemen polisi arasın

Otomobilin ön sağ tekerleğinin üstüne plastik şişe yerleştiriyorlar. Böylelikle araç sürücüsü de şişeyi göremiyor. Beklemeye koyuluyorlar. Sürücü, aracını çalıştırırken tuhaf bir ses duyuyor. Plastik şişenin varlığından haberdar olmadığından hemen aracından çıkıp ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. Bu sırada otomobil hırsızları yeniden devreye girerek planlarını tamamlıyorlar.

Tekere pet şişe sıkıştırma

Newsner'in haberine göre, sürücü, araçtan inip aracı kontrol ederken otomobil hırsızları da amaçlarına erişmiş oluyorlar. Bazen aracın içindeki değerli eşyaları bazense de aracı çalıyorlar.

Yöntem nasıl işliyor

İlk olarak Güney Afrika’da görülen bu yöntem kısa sürede dünya geneline yayıldı. Araba hırsızı, çalabileceği bir araç gördüğünde tekerlek ile arabanın arasına plastik bir şişe sıkıştırıyor. Şişe yolcu koltuğunun bulunduğu tarafa sıkıştırılıyor, böylece sürücü arabasına binerken göremiyor. Araba hareket etmeye başladığında ise bir çatırtı sesi çıkıyor. Sürücüler genel olarak durup arabadan inme ve neler olup bittiğine bakma eğilimi gösteriyor. 

Tam o anda harekete geçiyorlar

Sürücü, araç çalışır haldeyken anahtarları arabada bıraktığında, hırsızın yapması gereken tek şey arabaya atlayıp kaçmak oluyor. Ayrıca, bazı hırsızlar bu fırsatı araca girmek ve cüzdan, araba radyosu veya cep telefonu gibi geride bırakılan değerli eşyaları hızlıca çalmak için kullanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal