Google’yi kendisine doktor tayin eden bir kesim var! Doktordan utananlar çareyi google’da arıyor!

Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Op. Dr. Murat Gökhan Kınaş, önemli ve dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Özellikle, kadın hastalıkları alanlarında uzmanlara görünmekten çekinen kadınların, internet üzerinden yaptıkları araştırmalar sonucu paniğe kapıldıkları ifade edildi.

23.12.2023-14:48 - (Son Güncelleme: 23.12.2023-14:48) Google’yi kendisine doktor tayin eden bir kesim var! Doktordan utananlar çareyi google’da arıyor!

Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Op. Dr. Murat Gökhan Kınaş, "Bazen şikayetlerini internete bildirince Kanser çıkıyor halbuki öyle bir durum yok. Bu da gereksiz paniğe sebep oluyor. Hayatını kendine zindan ediyorlar’’ dedi.

Şikayetleriniz için doktora gitmekten çekinmeyin!

Google de hastalık aratması

40 yaş ve üzerindeki kadınlarda genital organ sarkması ve idrar kaçırma rahatsızlıklarının sık görüldüğünü söyleyen, organ sarkması ameliyatından korkulmaması gerektiğini belirten Kınaş, "Hastalarımızın eski hallerine dönmesi çabuk oluyor. İdrar kaçırma da daha çok 40 yaş ve üzerinde görülüyor. İdrar kaçırma sorunu yaşayan herkes ameliyat olacak diye bir durum yok. Tedavileri vardır. İki tip idrar kaçırma söz konusu; birincisi stresten dolayıdır. Ağırlık kaldırmak, aşırı gülmek, üzülmek gibi durumlarda olur. Bu durumda daha çok egzersiz, ilaç ve ameliyat tedavileri olmaktadır. Sıkışma isteği olup da lavaboya doğru giderken altına kaçırma durumlarında ise ilaç tedavisi ön plandadır. Böyle sorunları olanlar korkmamalı ve sorunun ötelememeli çünkü bu konular önemlidir" şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.

Başka tedavi yöntemleri de var

Kınaş, "İdrar kaçırma hayatı zindan eden bir sağlık sorunudur. Bu tür şikayetler yaşayanlar en kısa zamanda hastaneye gidip muayene olmalıdır. Her şikayet ameliyatla sonuçlanmaz, başka tedavi yöntemleri de vardır" diye konuştu.

Google paniğe neden oluyor

Google de hastalık aratması

Hastaların çekindiği için uzmanlara danışmadığını ifade eden Kınaş, genellikle internet üzerinden araştırmalar yapılarak çözüm bulunmaya çalışıldığını söyledi. Ürolojikoloji alanındaki sıkıntıların internet üzerinden araştırılarak çözülemeyeceğini söyleyen Kınaş, erteleme durumunda ilaç veya egzersizlerle tedavisi mümkün olan hastalıkların ameliyatla tedavi edilebilir durumlara gelebileceğine dikkat çekti.

İnternette yanlış bilgi daha çok

Google de hastalık aratması

İnternette doğru veya yanlış çok fazla bilgi olduğunu ve ayrımının yapılamadığını ifade eden Kınaş, sözlerine şöyle devam etti: "Hastalarımız internetten yanlış bilgilere bakınca panik oluyorlar ama buraya gelince gereksiz panik yaptıklarının farkına varıyorlar. İnternette doğru bilgiler var evet ama yanlış bilgiler daha da çok. Hastalarımız genellikle bunun ayrımını yapamıyorlar. Bazen şikayetlerini internette arayınca karşılarına 'kanser' çıkıyor. Halbuki öyle bir durum yok. Bu da gereksiz paniğe sebep oluyor. Hayatlarını kendilerine zindan ediyorlar. Araştırın ama panik olmadan ve bu tür durumlarda muayene olmaya gidin."


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal