Google’dan alkışlanacak hareket: Ukraynalı kullanıcılarına hava saldırısı uyarıları gönderecek!

Google'dan alkışlanacak bir hamle geldi. Google yeni güncellemesi ile kullanıcılarıyla ülkenin mevcut hava saldırısı uyarı sistemleri için kullanılan tetikleyicileri paylaşıyor. Artık Ukraynalı kullanıcılar, telefon konumları ve internetleri açıksa uyarı alabilecekler.

16.03.2022-10:22 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-12:37) Google’dan alkışlanacak hareket: Ukraynalı kullanıcılarına hava saldırısı uyarıları gönderecek!

Google Mühendislik Başkan Yardımcısı Dave Burke, sistemin kullanıcılara gönderdikleri deprem uyarılarından esinlendiğini dile getirdi. Söz konusu yeni sistemin kullanıma sunulmaya başladığını ve önümüzdeki birkaç gün içinde Ukrayna’daki tüm Android telefonları hedef alacak şekilde hızlanacağını söyledi. 

Dave Burke“Sistem, deprem uyarıları için oluşturduğumuz düşük gecikmeli uyarı mekanizmamızdan yararlanıyor.” ifadelerini kullandı. 

Konumları ve internetleri açıksa uyarı alabilecekler 

Google 4 Mart Cuma tarihinde, Ukraynalı Google Play kullanıcılarına Ukrayna Alarmı uygulamasını sunmuştu. Ukrayna Alarmı uygulamasının, insanlara daha iyi hava saldırısı uyarıları vermek için Ukrayna hükümeti ile işbirliği içinde Ukraynalı geliştiriciler tarafından tasarlandığı belirtilmişti. Şimdi ise söz konusu yeni güncelleme ile Ukraynalılar, telefon konumları ve internetleri açıksa uyarı alabilecekler. 

Google’dan Alkışlanacak Hareket

Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz

Google şirketi konuya ilişkin olarak: “Ukrayna’daki hava saldırısı uyarıları ve sirenler trajik bir günlük gerçek ve insanların bu önemli uyarıları mümkün olduğunca çok yolla almalarına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal