Google Play geri ödeme yöntemleri

Google Play Store üzerinden bir uygulama veya uygulama içi satın alım yaptınız ancak uygulama beklentilerinizi karşılamadı. Ödediğiniz ücret iade edilir mi? Google Play geri ödeme yöntemleri ile ilgili izlemeniz gereken adımları anlattık.

18.04.2022-18:53 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-18:53) Google Play geri ödeme yöntemleri

Dijital uygulama mağazaları, pek çok farklı türdeki binlerce uygulamayı bünyesinde bulundurmaktadır. Ücretli veya ücretsiz uygulamalara ek olarak bazı uygulama içi satın alma opsiyonları da sağlanmaktadır. Böylelikle ücretsiz olarak kullanmaya başladığınız uygulamalarda uygulama içi satın alımlarla ödemeler yapabiliyoruz.

Çocuğunuzun eline tablet veya cep telefonu verdiniz. Üstelik banka ve kredi kartı bilgilerinizde cihazda kayıtlı. Çocuğunuz ise bilerek ya da bilmeyerek; oyun, uygulama ya da uygulama içerisinde satın alma gerçekleştirdi. Bu durumda yapmanız gereken şey, kullanmayacağınız içeriği iade ederek paranızı iade almak. Yanlış veya gereksiz yere bir harcama yaptığınızda iade alabilmek için 2 yöntem bulunuyor.

Bunlardan ilki, bankaya harcama itirazı yapmak olacaktır. Dijital ürünlerde pek de etkili olmayabilen ve itirazın sonuçlanmasının uzun süre alabilmesine neden olabilen bu yöntem ile iade talebinde bulunabilirsiniz. İkinci bir yol ise doğrudan satın almış olduğunuz platforma talepte bulunmak olacaktır. Buna göre AppStore veya Google Play Store üzerinden gerçekleştirdiğiniz bir satın alımı iptal edebilmek için doğrudan uygulamayla kontak kurarak paranızın iadesini talep edebilirsiniz.

Paranızın iadesi noktasında ikinci yöntemi kullanmak faydanıza olacaktır. Talebinizin kabul edilmesi halinde uzun bekleme süreleriyle karşı karşıya kalmazsınız. Eğer burada yapmış olduğunuz reddedilirse, doğrudan bankayla irtibata geçebilirsiniz.

Google Play Store iade işlemleri

Google Play ve App Store dijital satın alma işlemlerinde iade talep edilme opsiyonu sağlanmaktadır. Satın almış olduğunuz uygulama 2 saat içerisinde herhangi bir koşul olmadan iade edilebiliyor. Bu süreçte Google Play Store sayfasına giriş yaparak geri ödeme/iade seçeneğine dokunup çıkan soruyu onaylayın. Böylelikle ödeme yaptığınız karta iade sağlanacaktır.

Bir uygulama satın aldınız veya uygulama içerisinden satın alma gerçekleştirdiniz. Bu işlem üzerinden eğer 48 saat geçmediyse, para iadesi talebinde bulunmanız mümkündür.

Eğer satın aldığınız ürünü artık almak istemiyorsanız, ürün beklentileriniz karşılamadıysa veya uygulamayı kullanmanızı etkileyen bazı problemler varsa da iade talebinde bulunabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak eğer yanlışlıkla satın alma yaptıysanız, size ait olmayan işlemler söz konusuysa da para iade talebi oluşturabilirsiniz.

Her ne olursa olsun 120 gün içerisinde iade talebi yapabilirsiniz. Ancak sipariş için geri ödeme alamama durumu söz konusu olabiliyor.

Ücretli uygulamayı ilk defa satın aldınız ve kısa süre içerisinde kaldırdınız. Böylelikle yaptığınız ödeme otomatik olarak hesabınıza aktarılabiliyor. Uygulamayı yeniden yüklemek istediğinizde yeniden ödeme yapmanız gerekir.

Playstore iade talebi

Google Play web sayfası üzerinden iade talebi yapabilmek için;

play.google.com/store/account adresinden “Sipariş Geçmişi” sekmesine tıklayın.

İade etmek istediğiniz siparişi bulup “Siparişte geri ödeme iste” veya “Sorun bildir” sekmesine tıklayın.

Açılan ekrandaki formu doldurarak geri ödeme talebinizi belirtin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal