Google LaMDA 2 nedir? Google yapay zeka Lamda 2 yi tanıttı

Google'ın bugün düzenlemiş olduğu, I/O 2022 etkinliğinde LaMDA 2 adlı yapay zeka algoritması tanıtılmış oldu. Herkesin merak ettiği LaMDA 2, şimdiden merak uyandırmış durumda. Peki, LaMDA 2 ne işe yarayacak? İşte konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

12.05.2022-01:02 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-01:02) Google LaMDA 2 nedir? Google yapay zeka Lamda 2 yi tanıttı

Google'ın bugün düzenlemiş olduğu, I/O 2022 etkinliğinde LaMDA 2 adlı yapay zeka algoritması tanıtılmış oldu. Herkesin merak ettiği LaMDA 2, şimdiden merak uyandırmış durumda. Peki, İşte konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

Yapay zeka

LaMDA 2 ne işe yarayacak? 

Bugün yapılan I/O 2022 etkinliğinde LaMDA 2 adlı yapay zeka algoritması gündemde oturmuş durumda. 11 mayıs ve 12 mayıs tarihlerinde yapılacak olan etkinliğin ilk günü tamamlanmış oldu. Şirket, etkinlik kapsamıyla Google Asistan'ı yeni bir düzeye taşımış olacak. LaMDA 2'de “Diyalog Uygulamaları için Dil Modeli” tanımlanmıştır.

Bu zamana kadar konuşulmuş olan en iyi uygulamalar arasında adını yazdırmış oldu. Geçen sene mayıs ayı zamanlarında, yapay zeka asistanı olan LaMDA'yı tanıtırken, üzerinde çalışmalarla ve geliştirmeler sayesinde 2. versiyonunu yaparak bugün tekrar LaMDA 2'yi gösterime sunmuş oldu. 

LaMDA'nın yeni sürümünde, binlerce konu hakkında konuşabilmek adına yapay zeka teknolojisi ve makine öğrenimi ile beraber çalışacak vaziyette oluşturuldu. Google’ın CEO’su, LaMDA 2’nin çok net cevaplar vereceğini, insanların çok memnun kalacağını söyledi.

LaMDA 2’nin neler yapacağı konusunda videolar izletildi. 3 demo'nun sunulmuş olduğu videoların ilkinde kullanıcılara beyin fırtınası yaşatılıyor. 2.sinde ise konuşulan konuya bağlı olarak seçenekler sunacak. Tanıtım esnasında bu konu örneklerle açıklandı. Yapılan demo sunumunda, uygulamaya “Köpeklerin neden getirmeyi bu kadar çok sevdiğini hiç merak ettiniz mi?”sorusu soruldu. 

Uygulamanın yanıtı ise şu şekilde oldu. Köpekler hakkında ayrıntılı detaylar paylaşarak açıklama yaptı. Demo sırasında google çalışanı, “Bir sebze bahçesi dikmek istiyorum” sorusunu sordu ve cevap olarak uygulamanın verdiği yanıt ise şu şekilde oldu. “Bölgenizde en iyi neyin yetiştiğini araştırın”, “Bahçenizde bir yer seçin”, “Bahçenizin düzenini planlayın” şeklinde seçeneklerle yönlendirmeler yapıldı. 

Şimdiden güzel bir uygulama olacağı ve çok tutulacağı benziyor. Bir çok vatandaşında dikkatini çekeceği çok belli gözükmekte. 

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal