Google Deprem Uyarı Sistemi mobil uygulaması nedir? IOS ve ANDROID Google deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Bir deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerle birlikte Google deprem uyarı sistemi araştırılmaya başlandı. Sistemin ne olduğu ve nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar 'IOS ve ANDROID Google deprem uyarı sistemi nasıl açılır?' sorusunun yanıtını sorguluyorlar. İşte, depremi saniyeler önce kullanıcısına bildiren deprem uyarı sitemi ile ilgili detaylar..

14.05.2022-18:08 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-18:08) Google Deprem Uyarı Sistemi mobil uygulaması nedir? IOS ve ANDROID Google deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Google Deprem Uyarı Sistemi mobil uygulamasıMerkezi ABD'de olan dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, geliştirdiği altyapısı ve son teknolojik ürünlerinden yararlanarak dünya genelindeki depremleri önceden algılayarak kullanıcılarına uyarı gönderebilen bir sistem geliştirdi. Kullanıcıların ücretsiz olarak faydalanabileceği deprem uyarı sistemi deprem meydana gelmeden kısa bir süre önce uyarı sistemini devreye sokuyor.

Ülkemiz bir deprem kuşağı üzerinde bulunmasından dolayı sıklıkla sarsıntılar meydana geliyor. Depremin yıkıcı gücü göz önünde bulundurulduğunda yaşanan her sarsıntı insanları biraz daha fazla endişeye sürüklüyor. Google'ın 2020 yılında uygulamaya koyduğu deprem uyarı sistemini kullanarak deprem öncesi bilinçlenmek isteyen vatandaşlar Google deprem uyarı sistemi mobil uygulaması hakkında araştırmalar yapıyor.

Google Deprem Uyarı Sistemi mobil uygulaması

Google Deprem Uyarı Sistemi mobil uygulaması nedir?

Dünyaca ünlü teknoloji devi, Android işletim sistemini kullananların hayatlarını değiştirecek yepyeni özellikler sunarken aynı zamanda 'Deprem Uyarı Sistemi'ni 3 milyardan fazla Android akıllı telefona güncelledi. Mobil sistemde bulunan ivmeölçerler kullanarak sarsıntı daha öncesinden algılanarak bölgedeki Android kullanıcılarına bir uyarı gönderiliyor.

Android deprem uyarı sisteminin ayarları ise 'konum' ayarlarından gerçekleştiriliyor. Android işletim sistemi, söz konusu uygulamanın içinde her depremin kesinlikle algılanacağı taahhüdünü vermiyor. Genel olarak cep telefonunuz size yakın bir çevrede 4,5 ve üzerinde olan depremleri uyarı olarak bildiriyor. Sistem bu uyarıları ise SharkeAlert tarafından sağlanan veriler ile kullanıcılara gönderiliyor.

 

IOS ve ANDROID Google deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Google uygulamasının geliştirdiği deprem uyarı sistemini cep telefonunuzda açabilmek için ilk olarak telefonunuzun ayarlar bölümüne giriş yapın. Burada arama alanına "konum" yazın ve karşınıza çıkan sekmeyi açın.

KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI

Daha sonra açılan ekranda "Deprem Uyarıları" ekranına basın ve bu işlemle birlikte Google deprem uyarı sistemini aktif hale getirin.

Sisteme getirilen yeni link sayesinde ise kullanıcıların deprem uyarısına ulaşması sonrası verilen linke tıklayarak AFAD'ın web sitesine girişi sağlanıyor. Bu link ile birlikte ilgili detaylara ve deprem bilgilerine erişim sağlanabiliyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal