Gönül Dağı dizisi nerede çekiliyor? Gedelli köyü gerçekte var mı nereye bağlı?

TRT 1 ekranlarının sevilen dizileri arasında yer alan Gönül Dağı'nın nerede çekildiği merak konusu oldu. Cumartesi akşamları izleyenlerin karşısına çıkan dizinin nerede çekildiği ise araştırılıyor. Olayların geçtiği Gedelli köyünün ise gerçekte var olup olmadığı da merak ediliyor. Peki, Gönül Dağı dizisi nerede çekiliyor? Gedelli köyü gerçekte var mı? Gönül Dağı, Gedelli köyünün nereye bağlı olduğu da araştırılan konular arasında yer alıyor.

09.04.2022-22:19 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-22:19) Gönül Dağı dizisi nerede çekiliyor? Gedelli köyü gerçekte var mı nereye bağlı?

Her Cumartesi akşamı sevilerek izlenen Gönül Dağı dizisinin çekim yeri, dizinin birçok hayranı tarafından merak ediliyor. TRT 1 ekranlarında izleyenlerin karşına çıkan dizi Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde çekiliyor.

Gedelli köyü nereye bağlı?

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde çekimlerini sürdüren Gönül Dağı dizisi, Gedelli adında bir köyde geçmektedir. Fakat dizinin hikayesinin sürdüğü Gedelli köyü gerçekte Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlıdır.

Gönül Dağı'nın konusu nedir?

Bozkırın ikliminde aşklar naif ve güzel, kavuşmalar ise çetin ve bir o kadar da zordur. Bu durumdan en çok etkilenen kişi ise Taner’dir. Çocukluk aşkı Dilek’in kasabadan ayrılışının ardından uzun yıllar geçmesine rağmen onu unutamamıştır ve bir gün ona kavuşabilmenin hayaliyle yaşamaktadır. Aynı zamanda Taner’in en büyük hayallerinden biri de kendi imal ettiği uçağı dünyaya tanıtmaktır.

Taner, amcaoğulları Veysel ve Ramazan’la beraber ‘Altmış altı’ ismini verdikleri uçaklarını bitirme aşamasına gelmişlerken kısa bir süre önce havacılık şirketine başvuru yapmışlardı. Havacılık şirketi, Taner’e ulaşarak üç gün sonra uçağı görmeye geleceklerini söyler ve aldıkları bu haber amcaoğullarını çok mutlu eder. Fakat bir problemleri vardır. Uçağın test sürüşü sırasında motoru yanmıştır. Havacılık şirketinden uçağı görmeye gelecek olan kişilerden önce yeni bir motor bulmaları gerekmektedir. Üstelik Gönül Dağı’ndan düşen taşlardan dolayı kasabanın yolları kapanmıştır. Tüm bu olanlar Taner ve amcaoğullarının işlerini daha da zorlaştırır.

Aşkı en saf haliyle yaşayanların, hasreti bir ömür yüreğinde taşıyanların, kopmaz halatlarla bağlanmış dostlukların, birbirinden renkli hayatların iç içe geçtiği Gönül Dağı’nda masal gerçeğe dönüşecek ve Dilek umulmadık bir anda Taner’in karşısına çıkacaktır.

Gönül Dağı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal