Gönül Dağı Celal Bey karakterini canlandıran oyuncu kimdir? Ege Aydan kaç yaşında? biyografisi ve rol aldığı yapımlar

Gündeme geldiği günden bu yana dikkatleri üzerine toplayan Gönül Dağı Celal Bey karakterini canlandıran oyuncu kimdir? Ege Aydan kaç yaşında? biyografisi ve rol aldığı yapımlar konusunda en yeni gelişmeleri merak ediyorsanız siz de hemen 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü yayınlanan Gönül Dağı Celal Bey karakterini canlandıran oyuncu kimdir? haberimize göz atabilirsiniz.

21.05.2022-20:23 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-20:23) Gönül Dağı Celal Bey karakterini canlandıran oyuncu kimdir? Ege Aydan kaç yaşında? biyografisi ve rol aldığı yapımlar

TRT1'in uzun zamandır en sevilen dizilerinden biri olan Gönül Dağı her hafta Cumartesi akşamları izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Büyük bir izleyici kitlesi olan dizide her karakter ayrı ayrı merak ediliyor. Bu karakterlerden biri de dizide Belediye Başkanı rolünü üstlenen Ege Aydan oldu. Peki Ege Aydan kimdir? İşte detaylar...

Ege Aydan kimdir?

Ege Aydan 15 Haziran 1958 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Üniversite eğitimine kadar olan tüm eğitim dönemini Ankara'da tamamlayan Ege Aydan, sadece lise eğitimini İstanbul'da almıştır. 1977 senesinde Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun olmadan önce bale ile alakalı eğitimler de almıştır.

ege aydan

Mezun olduktan hemen sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlayan Aydan, aynı sene Büyük Tiyatro'da hocaları ile birlikte çıktığı sahnede profesyonelliğe erişmiştir. İlk olarak Ankara olmak üzere birçok Devlet Tiyatrosu'nda görev almıştır. Şuan hala Devlet Tiyatroları'nın oyun yönetmeni kadrosunda çalışmaktadır.

Oyunculuk alanındaki başarısının yanı sıra suluboya resim üzerinde de oldukça çalışmış ve 1982 senesinde ilk sergisini açmıştır. O zamandan bu zamana kadar ise neredeyse 30 sergi açarak hayranları ile buluşmuştur. Aydan'ın bir de Çalakalem, Şiir ve Desenler adlı bir kitabı da vardır. Başarılı oyuncunun 33 yaşında İlhan isimli oğlu vardır.

Ege Aydan, ilk defa Kaynanalar dizisi ile kameralar karşısına çıkmıştır. Bu dizi de annesi ile beraber rol almıştır. Bunun yanı sıra Kavak Yelleri ve Behzat Ç. dizilerinde gösterdiği performans ile büyük beğeni kazanmıştır. Aurıca Türkiye'nin ilk günlük ve ilk Ankara dizisi olan Ferhunde Hanımlar dizisinde de yer almıştır. Bahsedilen dizide ise evin ortanca damadı Bülent karakterine hayat vermiştir. Bu hayattaki en yakın dostu ise Şahap Sayılgan'dır.

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal