Göğüs Kafesi Ağrısı Neden Olur?

Oldukça sık görülen göğüs kafesi ağrısı neden olur? Göğüs kafesi ağrısı nedenleri? Hamilelikte göğüs kafesi ağrısı, göğüs kafesi ağrısına ne iyi gelir? İşte cevapları...

04.08.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-19:29)

Vücutta, sağ ve solda 12, toplam 24 kaburgadan oluşan, organları koruma amacı olan vücut bölümüne göğüs kafesi adı verilir. Zaman zaman, vücudun bu bölümünde ağrılar yaşanabilmektedir. Peki bu ağrıların sebebi nedir? Göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer? Göğüs kafesi ağrısı nedenleri? Hamilelikte göğüs kafesi ağrısı, göğüs kafesi ağrısına ne iyi gelir? Göğüs kafesi ağrısı belirtileri neler? Tüm detayları merak edenler için araştırdık.

Göğüs kafesi ağrısı neden olur da birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Zaman zaman ani bir şekilde ağrı yaşanabilir. Bu gibi durumlarda muhakkak doktora gözükmek gerekir.

GÖĞÜS AĞRISININ NEDENİ

Göğüs kafesindeki ağrı genel olarak keskin bir biçimde olur. Yapılan hareketlere ya da bulunulan pozisyonun şekline göre oluşur. Vücudun göğüs bölümüne alınmış darbe ya da göğüs bölümü üzerine düşmeler sonucunda göğüs kafesi ağrısı ile karşı karşıya kalınabilir.

Göğüs kafesi ağrısı, genel olarak darbe ya da çarpma ile oluşurken bazı durumlarda yaşamı tehdit eden sebeplerden dolayı da oluşabilen bir ağrı çeşididir. Örneğin, göğüs kafesi ağrısı kalp krizinin bir belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Eğer fazla çaba sarf edilmediyse, ani öfke ve fazla yemek yedikten sonra oluşuyorsa bu kalp krizinin habercisi niteliğinde bir ağrı olabilir. Bunun dışında çoğunlukla kas ve iskele sisteminde yaşanan sorunlarla meydana gelir.

Türlü akciğer hastalıkları da göğüs kafesi ağrısına sebep olan etkenlerdendir. Bu ağrılar ile birlikte nefes almada güçlük, öksürük, balgam görülürse göğüs kafesindeki ağrı, bir akciğer hastalığının haberciği olabilir. Ancak sebep ne olursa olsun, göğüs kafesi ağrısı neden olur ki diye düşünülerek bir uzmana başvurulması gerekir.

göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer

HAMİLELİK SIRASINDA GÖĞÜS KAFESİNDEKİ AĞRI

Normal yaşamın yanı sıra hamilelikte de göğüs kafesi ağrısı yaşanabilmektedir. Göğüs kafesi ağrısı neden olur, hamileler arasında da merak konusudur.

Hamilelik sırasında rahim genişler, büyür ve göğüs kafesi üzerine baskı uygulanır. Ağrı çoğunlukla iğne batması ya da sancı biçiminde sağ tarafta hissedilir. Rahim genişliğinin ve bebeğin büyüklüğünün artması 3 ile 4 aydan sonra hamile kadınların bu konudaki şikayetlerinin artmasına yol açmaktadır.

Bu şikayeti olan hamile kadınlar rahat ve bol kıyafetler giymelidir. Dar kıyafetler kaburgalara baskı yaparak hem bebeği hem anneyi rahatsız ederek yaşanacak ağrıları arttırabilir.

Hamilelikte giyilen kıyafetler kadar oturma ve yatma şekilleri de büyük önem taşımaktadır. Rahat oturmak, yumuşak zeminde, sağ ya da sola doğru yatmak da ağrıları azaltacaktır. Ancak göğüs kafesinde sürekli bir şekilde ağrı ve sancı hisseden hamile kadınlar kesinlikle doktorla görüşmelidirler.

GÖĞÜS KAFESİNDE AĞRININ TANI VE TEDAVİSİ

Göğüs kafesinde yaşanan ağrının nerede ve nasıl bir biçimde olduğunu belirlemek önemlidir. Önceden geçirilen kaza ve yaranmalar ya da ameliyatlara bağlı ağrılar için MR ya da röntgen gibi görüntüleme cihazları kullanılarak tanı süreci gerçekleştirilir. Kronik ağrılarda ise kemik taraması yapmak amacıyla radyoaktif materyal enfeksiyonu uygulanmakta ve özel bir kamera ile görüntüleme yapılarak tanı süreci gerçekleştirilmektedir.

Kaburgalarda yaşanan kırık ya da çatlak gibi bir durumdan dolayı yaşanan ağrılar için kompresyon sargıları kullanılmaktadır. Ancak ağrı, bir kitleden dolayı yaşanıyorsa tedavide cerrahi yöntem tercih edilmektedir.

göğüs kafesi ağrısı

GÖĞÜS KAFESİ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Göğüs ağrısını hafifletmek için yarım kilo balın içine 3 yemek kaşığı ada soğanını döverek bala ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz macunu sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa tüketmeniz gerekiyor. Bunun yanında bir kase balın içinde iki tatlı kaşığı karabiber ekleyerek elde ettiğiniz karışımı içerek göğüs ağrınızı hafifletebilirsiniz.

GÖĞÜS KAFESİ AĞRISI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Göğüs ağrısını tetikleyen şeylerin ne olduğunu göğüs ağrısı ile birlikte ortaya çıkan belirtiler üzerinden anlamak mümkün. Kalp krizi ve göğüs ağrısı aynı şey değildir. Göğüs ağrısının kalp sorunları ile ortaya çıktığını gösteren belirtiler ise;

-Soğuk terlemeler

-Kolay yorgunluk

-Baş dönmesi

-Mide bulantısı ya da kusma şikayetleri

-Boyun, omuz, çene ve sırt bölgesinde meydana gelen ağrılar

-Bir ya da iki kolu birden etkileyen ezici ve yakıcı ağrılar

-Göğüste dolgunluk ve basınç hissinin yanı sıra yakıcı ağrılar

-Nefes darlığı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal