Göçük altında kalan kayıp işçilerin isimleri belli oldu!

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında toprak kayması sonucu, 9 işçi göçük altında kaldı. Bunlardan 6 işçinin isimleri belli oldu. İşte detaylar...

14.02.2024-16:02 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-17:56)

Bölgede yoğun yağışın devam etmesi üzerine, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumuna ilişkin açıklama geldi. Hava sıcaklığının 8 derece olduğunu ve yağışın tüm gün devam edeceği bildirildi. Göçük altında kalan kayıp işçilerin yakınları da bölgede kendilerine ayrılan yerde çalışmaları her an uzaktan takip ediyor.

İşçilerin isimleri!

erzincan'da toprak kayması sonucu kayıp işçilerin isimleri belli oldu

Kayıp olan işçilerin isimleri ise şu şekilde; Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu tespit edildi. Öte yandan maden ocağına giriş çıkışlar, güvenlik önlemi altında yapılıyor. Jandarmanın tedbir amaçlı aldığı karara göre ocağa gelenler, kimlik kontrolü sonrası içeri alınıyor.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama!

erzincan'da toprak kayması sonucu kayıp işçilerin isimleri belli oldu

Bölgeye giderek arama çalışmalarını yakından takip eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da yeni bir açıklama daha geldi. Yerlikaya, "Şu an itibariyle 2708 personel görev yapıyor. Personel açısından hiçbir eksiğimiz yok. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ün bir araç içinde yer aldığı, diğer şoför kardeşimizin de kamyon içinde farklı bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Bu kütle içerisinde bir avantajımız var. Araç içinde ve konteyner içinde olan demek bizim metal radar tespitleriyle bu kütle üzerinde tespit edilmesi... Daha hızlı aksiyon alabilmek amacıyla bu konteyner ve araçlarla ilgili tespit edip daha hızlı yol almak istiyoruz. Herhangi bir toprak kayması olup olmadığını bilim insanlarımız anbean değerlendiriyor. AFAD koordinasyonunda arama çalışmalarına güvenliğe dikkat ederek devam ediyor. İfade ettiğimiz gibi arama kurtarma çalışmalarımız gece gündüz devam edecek." dedi.

8 senedir burada çalışıyor!

erzincan'da toprak kayması sonucu kayıp işçilerin isimleri belli oldu

Göçük haberini duyar duymaz maden sahasına gelen ailelerin çok bitkin oldukları gözden kaçmazken, bölgeye gelen toprak altında kaldığı tahmin edilen işçilerden biri de Uğur Yıldız'ın kayınvalidesi oldu. İsmini açıklamak istemeyen Yıldız'ın kayınvalidesi, "1,5 senedir kızımla evliydi. Evdeydim, yakınlarımız toprak kayması olduğunu söyledi. Aradık, ulaşamadık. Telefonu kapalıydı. Çok üzgünüm. Yardımcı olun kurtarın. 8 senedir burada çalışıyor" şeklinde konuştu.

Bakanlık açıklaması: Kirlilik tespit edilmedi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İlk andan itibaren Sabırlı ve Çöpler Dereleri ve Fırat Nehri boyunca belirlenmiş noktalardan rutin olarak anlık numuneler alınmaya başlanmış ve takibi yapılmaktadır. Şu an için bir kirlilik tespit edilmemiştir" denildi.

''Önceliğimiz vatandaşlarımızı çıkartmak!''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan da bir açıklama geldi, "Dün bu hadise gerçekleştikten sonra BAE'den buraya hareket ettik. İlgili kurumlarımız konuyu anbean takip etti. Yabancı bir şirketin operatörlüğünde devam bir maden. İlave izinlerini almış bir maden. Denetimleri yakınen takip edilen bir maden. Son denetim Ağustos 2023'te yapılmış. Denetimlerde dün olan kazaya ilişkin bir bulgu yoktu. Bu geçmiş sürede ne olabileceğine dair araştırmalar sürüyor. Sızmayla ilgili endişe edilecek bir durum yok. Önceliğimiz vatandaşlarımızı çıkarmak" ifadelerine yer verdi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal