Göçmenlere izleme cihazı mı takılacak? Göçmenlere GPS yani izleme cihazı takılması mümkün mü? İngilizler göçmenlere izleme cihazını tartışıyor!

İngiltere'de yer alan göçmenlere GPS cihazı takılması gündeme geldi. Ülkede yer olan göçmenlerin GPS cihazı ile takip edilmesi dünya gündeminde yerini aldı. İngiltere hükümeti tarafından alınan bu karar için bir program hazırlığı yapıldığı açıklandı. İngiltere merkezli göçmenler Konseyi yöneticisi Enver Solomon lise bu olaya tepki gösterdi. İşte merak edilen haberin detayları…

21.06.2022-00:45 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-00:45) Göçmenlere izleme cihazı mı takılacak? Göçmenlere GPS yani izleme cihazı takılması mümkün mü? İngilizler göçmenlere izleme cihazını tartışıyor!

İngiltere dünyada çok konuşulacak bir olaya imza attı. Ülkede yer alan göçmenler için GPS cihazı takılması programı hakkında hazırlıklar yapıldığı aktarılırken bu programa tepkiler de gecikmedi. İngiltere merkezli Göçmenler Konseyi Yöneticisi olan Enver Solomon,“Bu hükümetin savaştan, kan dökülmesinden ve zulümden kaçan erkek, kadın ve çocuklara suçlu muamelesi yapmaya niyetli olması dehşet verici” ifadelerini kullandı. 1 yıl sürecek olan bu uygulamada elektronik takip cihazı takılması için program hazırlıkları yapılırken, ülkede düzeni bozan sokağa çıkma yasağı ve diğer kuralları ihlal eden kişilerin daha kolay takip edilmesi için yapıldığı dile getirildi.

Boris Johnson programı onay verdi

İngiltere başbakanı Boris Johnson, İngiltere'de uygulanacak olan yeni GPS cihazıyla göçmenlerin takip edilmesi olayına yeşil ışık yaktı. Hükümet tarafından oldukça önemli görülen göçmen olayı son zamanlarda artış yaşarken düzensiz göçün önüne geçilebilmesi için bu yöntemin uygulanması gerekildiği vurgulandı. Düzensiz Göçmen olayına “önemli bir zorluk” denmektedir.

Göçmenlere GPS Uygulaması

İngiltere'de göçmenlere yeni kararlar

İngiltere'de gündeme gelen yeni kararlar ile İçişleri Bakanlığı göçmenler için “nispeten bilinmeyen bir grup” ifadelerini kullandı. Ülkede yer alan sığınmacıların bireysel durumlarını göz önüne alarak Birleşik Krallık'ta kullandıkları rotalar için net bilgiye sahip değiliz denilmektedir. Bu program ile Manş Denizi üzerinden ülkeye giriş yapmaya çalışanlar tehlikeli olarak görülmektedir.

Ayrıca yeni program ile Ruanda’ya gönderilme konusunda itiraz edenlerin program dahilinde olduğu düşünülmektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ise İngiltere ve Ruanda arasında yapılan sığınmacı anlaşması kapsamında yapılacak olan uçak seferleri ne askıya aldığını ve Cuma günü gönderilecek olan ilk seferin iptal edildiğini açıkladı.

İngiltere Göçmenlere GPS Takacak

İnsan Hakları Mahkemesi İngiltere'yi kınadı

GPS uygulaması ile kaç sığınmacının takip edebileceği bilinmezken uygulamanın ilk olarak sınır dışı edilmesi düşünülen yetişkin sığınmacılarda uygulanacağı düşünülmektedir. Programın başlangıç aşamasında ise hamile ve çocukların program dışında tutulacağı ifade edildi.

İngiltere'nin almış olduğu bu karar mülteci örgütleri ve insan hakları avukatları tarafından kınandı. Kendilerine güvenli bir yer arayan mültecilerin suçlu muamelesi görmesi hoş karşılanmadı. Ayrıca bu izlenme olayının mülteciler üzerinde olumsuz etkilerinin olacağı vurgusu yapıldı.

Mülteci ve sığınmacılarla çalışan İngiltere merkezli Göçmenler Konseyi’nin yöneticisi Enver Solomon, “Bu hükümetin savaştan, kan dökülmesinden ve zulümden kaçan erkek, kadın ve çocuklara suçlu muamelesi yapmaya niyetli olması dehşet verici” ifadelerine yer verdi.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal