AB'nin kritik Rusya kararı: Yaptırımların süresi uzatıldı

Avrupa Birliği'nin (AB), Kırım'ı ve Sivastopol'u yasa dışı ilhakı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresi uzatıldı.

20.06.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-14:16) AB'nin kritik Rusya kararı: Yaptırımların süresi uzatıldı

Avrupa Birliği'nin (AB) Kırım'ı ve Sivastopol'u yasa dışı ilhakı sebebiyle Rusya'ya uygulamış olduğu yaptırımların, bir yıl uzatılması netlik kazandı.

Özel bir haber ajansının doğrultusunda, ilki 2014'te başlayan yaptırımlar, Kırım ve Sivastopol'da üretilen ürünlerin AB'ye ithalatının yasaklanmasını, ek olarak bu bölgelerdeki altyapı ve mali yatırımlarla turizm hizmetlerini kapsadığı biliniyor.

Bu bilgilerin dışında Kırım'daki şirketlere ulaştırma, telekomünikasyon ile petrol, gaz ve maden arama, üretim çalışmaları gibi enerji alanında bazı ürün ve teknolojilerin satışı da yaptırımlar kapsamında yasak halinde.

Yaptırımlar 23 Haziran 2023'e kadar uzatıldı

AB Konseyinden yapılan açıklama doğrultusunda, yaptırımların 23 Haziran 2023'e kadar uzatıldığı duyuruldu.

Rusya, 2014 yılının Mart ayında Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmişti. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler, Rusya'ya yaptırım uygulamak için adeta sıraya girmişti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal