Rusya, agresif yaptırımlarıyla petrolü kıstı fakat çare Venezuela'dan gelecek haberde!

ABD ve Avrupa petrol konusunda sıkıntı yaşıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin petrolü kısmasının ardından yeni pazarlar armaya başladı. Petrol fiyatlarında düşüş yaşanması için tüm umutlar Venezuela'dan gelecek haberde.

06.06.2022-10:30 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-10:30)

ABD ve Avrupa petrol konusunda sıkıntı yaşıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin petrolü kısmasının ardından yeni pazarlar armaya başladı. Petrolün 124 dolar bandına gelmesiyle beraber benzin zammı da kapıya dayandı. Türkiye'de son zamlardan sonra benzinin litre fiyatı 26 TL üzerine çıktı.

Venezuela'dan haber bekleniyor

Rusya'nın agresif yaptırımları sonucu benzin ve motorinde fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Türkiye'de benzinin litresi 26 TL'yi geçmiş vaziyette. Petrol fiyatlarında düşüş yaşanması için tüm umutlar Venezuela'dan gelecek haberde. 

Venezuela'dan haber bekleniyor

Petrol şirketlerine lisans verildi

Bazı ülkeler uzun süredir Venezuela'dan petrol ithalatını yasaklamıştı. Yaşanan sıkıntılı süreç sonrası Caracas'a yönelik ekonomik yaptırımların hafifletilmesi kararı verildi. ABD'nin orada faaliyette bulunması için petrol şirketlerine lisans verildiği açıklandı.

"Küçük ama önemli adımlar atıldı"

Venezuela lideri Nicolas Madura, konuyla ilişkin Arjantin radyosuna açıklamalarda bulundu. Madura, "Bir hafta önce ABD petrol şirketleri gaz ve petrol üretme sürecini başlatmak için lisans aldı. Küçük ama önemli adımlar atıldı" ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal