Göçmen kaçakçılarına ‘Kalkan-16’ darbesi: 6 ilde nefes kesen operasyon

İçişleri Bakanlığı, Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde düzenlenen ‘’Kalkan-16’’ adlı göçmen kaçakçılığı operasyonu kapsamında 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 173 göçmenin yakalandığını duyurdu.

24.03.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-09:44)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde düzenlenen ‘’Kalkan-16’’ adlı göçmen kaçakçılığı operasyonu hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaşımına göre operasyon kapsamında 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 173 göçmenin yakalandı.

Göçmen kaçakçılarına ‘Kalkan-16’ darbesi

Haber7’nin yer verdiğine göre; Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 173 düzensiz göçmen yakalandı. 

Bu bilgiyi paylaşan Yerlikaya, Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde düzenlenen Kalkan-16 operasyonlarında bu başarıya ulaşıldığını açıkladı. Ayrıca, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Muğla merkezli İstanbul, İzmir, Mersin ve Gaziantep'te 15 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ve 7'sinin tutuklandığını, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Diğerlerinin ise işlemlerinin devam ettiğini aktardı.

Göçmen kaçakçılarına ‘Kalkan-16’ darbesi: 6 ilde nefes kesen operasyon

Adli işlemler başlatıldı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlarda, düzensiz göçmenlere ve kaçakçılık organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen 6 ayrı adreste 4 kaçakçılık organizatörünün yakalandığı açıklandı. Yerlikaya, yapılan operasyonlar sonucunda önemli miktarda Türk lirası ve çeşitli dijital materyallere el konulduğunu belirtti. Ayrıca, operasyonlarda görev alan polis ve Göç İdaresi personelini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal