Meteoroloji’den yeni hafta için uyarı: Sağanak yağış ve kar o bölgelerde etkili olacak

Meteoroloji’den yapılan son dakika uyarısına göre yeni haftanın ilk günlerinde sağanak yağış ve kar etkisini gösterecek. Yağışların Orta, Güney ve Doğu Anadolu’da kar şeklinde olması beklenirken diğer yerlerde ise yağmur şeklinde etkisini göstermesi bekleniyor. İşte 24 Mart 2024 hava durumu…

24.03.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-09:22)

Pazar planı yapanlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 24 Mart 2024 Pazar tarihli hava durumu raporu gündemde yer alıyor. Meteoroloji’nin yayımladığı rapora göre son günlerde düşüşe geçen hava sıcaklıkları yurt genelinde ortalama 2-6 derece arasında artacak. Öte yandan Pazartesi ve Salı günleri için kar ve sağanak yağmur uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji bölge bölge açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Rize ve Artvin kıyılarında yağmur beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

Sabah saatlerinde batı kesimlerde yer yer pus ve sis etkili olacak. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji’den yeni hafta için uyarı: Sağanak yağış ve kar o bölgelerde etkili olacak

Çığ tehlikesine dikkat

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

24 Mart 2024 hava durumu

Meteoroloji’den yeni hafta için uyarı: Sağanak yağış ve kar o bölgelerde etkili olacak

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal