Göçmen kaçakçılarına darbe: Kalkan-17 operasyonunda 44 organizatör ve 881 düzensiz göçmen yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarmanın yürüttüğü Kalkan-17 operasyonlarında göçmen kaçakçılarına yönelik önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 44 göçmen kaçakçısının yakalandığını ve ayrıca 881 düzensiz göçmenin de ele geçirildiğini belirtti. Operasyonların toplamda 4 gün sürdüğü ifade edildi. Bu başarılı operasyonların, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede güvenlik güçlerinin kararlılığını bir kez daha gösterdiği vurgulandı.

27.03.2024-13:04 - (Son Güncelleme: 27.03.2024-15:27) Göçmen kaçakçılarına darbe: Kalkan-17 operasyonunda 44 organizatör ve 881 düzensiz göçmen yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde gerçekleştirilen Kalkan-17 operasyonlarında önemli sonuçların elde edildiğini duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Van illerinde jandarma tarafından göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyonların gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonlar kapsamında 4 gün boyunca yapılan çalışmalarda 44 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 881 düzensiz göçmenin yakalandığını açıklayan Yerlikaya, yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, AK-47 piyade tüfeği, 24 araç, 1 sürat teknesi, büyük miktarda Türk lirası, döviz ve birçok dijital materyale el konulduğunu ifade etti. Bu operasyonlarla ilgili olarak soruşturmanın sürdüğü belirtildi.


Yerlikaya, açıklamada bulundu

Yerlikaya, operasyonu düzenleyen jandarmayı ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik etti. Yerlikaya,yakalanan organizatörlerden 15'inin tutuklandığını ve 11'i hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirterek, şu ifadelerde bulundui:

"Diğerlerinin işlemleri sürüyor. Ayrıca operasyonlar sonucu düzensiz göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan 4 bölücü terör örgütü mensubu ve 2 FETÖ şüphelisi yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde sürdürdüğümüz operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal