Glasgow'da Gündem İklim Değişikliği, Türkiye'nin Hedefi Emisyonu Sıfırlamak!

Avrupa Birliği Komisyonu Enerji Sorumlusu yaptığı açıklamalarda kömür kullanımının önümüzdeki yıllarda hayatımızda olmayacağını açıkladı.

04.11.2021-17:19 - (Son Güncelleme: 04.11.2021-17:25)

Avrupa Birliği Komisyonu yaptığı açıklamada enerji krizinin çözümünü kömür kullanmayarak çözüleceğini öne sürdü.

Glasgow'da konuşan Avrupa Birliği Komisyonu Enerji Sorumlusu Kadri Simson  26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda iklim değişikliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KÖMÜR KULLANIMINA SON VERİLMELİ

Kömür kullanımının en kısa sürede son verilmesini belirten Kadri Simson, Avrupa Birliği ülkelerine yeşil projeler konusunda teşekkür ederek, kömür santrallerinin kapatılıp yerine yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasını destekleyeceklerini belirtti. Simson yaptığı açıklamanın devamında şu sözlere yer verdi;  "Enerji piyasalarındaki mevcut durum kömürden çıkışı durdurmayı gerektirmiyor. Aksine, temiz enerji çözümlerinin yaygınlaştırılmasını hızlandırmak ve fosil yakıtlara olan bağlılığı azaltmanın önemini ortaya koyuyor."

TÜRKİYE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA MASADA

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İskoçya düzenlenen İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı’nda Türkiye standının açılışına katıldı. Konferansın iklim değişikliği için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kurum iklim değişikliği ve küresel ısınmayı sadece çevre sorunu olarak ele almadıklarını belirtti. Bakan Kurum açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “İklim değişikliği su, gıda, enerji arz güvenliğini etkilemenin yanında turizm, gıda üretimi, ulaşım gibi hemen hemen her konu ile ilişkili bir meseledir. Bu yönüyle hem bir kalkınma hem de bir güvenlik meselesidir. Gelinen süreçte dünyamız 1,2 santigrat derece ısındı. Bu sıcaklığın 1,5 santigrat derecede kalabilmesi adına tüm dünya ülkeleri bir mücadele içine girdiler. Türkiye olarak biz de bu mücadelenin en önemli ülkelerinden biriyiz.”

2053 HEDEFLERİ BELLİ OLDU: AMAÇ NET EMİSYONU SIFIRLAMAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu’nda açıkladığı hedeflerden bahseden Murat Kurum Türkiye’nin 2053 yılında net sıfır emisyon hedefini gerçekleştireceğini belirtti. Bakan Murat Kurum açıklamalarına şöyle devam etti; “Artık ülkemiz adına tüm dünyanın da içinde bulunduğu yeşil kalkınma dönemine girmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede biz bu süreçte etkilenen değil, etki eden, yöneten, liderlik eden bir ülke olmak üzere çalışıyoruz. İnşallah bundan önce attığımız adımlara çok daha yenilerini ilave etmek suretiyle iklim değişikliğiyle mücadelemizi kararlı bir şekilde yürütüyor olacağız”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal