Davaya Kaçak Girmeye Çalışan Avukat Polis Ekipleri Tarafından Yakalandı

Siirt'te yaşanan olayda avukat cübbesi giyen bir kişi davaya girmeye çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

04.11.2021-15:48 - (Son Güncelleme: 04.11.2021-15:48)

Siirt'te meydana gelen olayda, bir kişi avukat cübbesi ile davaya girmeye çalışırken fark edilip gözaltına alındı. Tutuklanan kişi suç makinası çıktı.

16 Eylül günü Siirt Adliyesi'nde meydana gelen olayda,  18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski uzman çavuş Musa Orhan'ın yargılandığı duruşma salonuna avukat cübbesiyle girmeye çalışan kişi güvenlik güçleri tarafından yakalandı. 1 Aydır süren soruşturma  4 Kasım tarihi itibariyle sonuçlandı. Buna göre, Abdurrahman B. hakkında "resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" ve "kamu görevini usulsüz üstlenme" suçlarından hazırlanan iddianame, 4. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

KÜÇÜKLÜĞÜNDEN BERİ AVUKAT OLMAK İSTİYORMUŞ

Yetkililere verdiği ifadesinde küçüklüğünden beri avukat olmak istediğini ancak şartların oluşmadığını avukatlık mesleğini çok sevdiğini belirterek şu açıklamalara yer verdi; "Siirt Adliyesinde bulunduğum zaman içinde kimseyi dolandırmadım ve kimseden de para almadım. Kimseyi de avukatım diyerek dolandırmak amaçlı yönlendirmedim. Küçüklüğümden beri avukat olmayı istediğim için avukat cübbesi giyerek adliye koridorlarında dolaştım. Bu olayın buraya kadar geleceğini düşünemedim. Pişmanım."

SAHTE AVUKATIN CEZASI BELLİ OLDU

Tutuklu olarak yargılanan Abdurrahman B.'nin cezası belli oldu. 6 Aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenen sahte avukat için  mahkemeden yapılan açıklamada hüküm olarak şu ifadelere yer verildi; resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" ve "kamu görevini usulsüz üstlenme" 

POLİSLERE BEN AVUKATIM DEMİŞ

18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski uzman çavuş Musa Orhan'ın yargılandığı duruşma salonuna avukat cübbesi giyerek girmek isteyen sahte avukat kimlik isteyen polislere tepki olarak şu sözleri söylemiş; "Ben avukatım, avukata kimlik sorulur mu?"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal