GKYM Lideri Anastasiadis: 'Olağanüstü Hal Koşulları Yaşıyoruz'

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, coronavirüs salgınına ilişkin olağanüstü hal koşulları yaşandığını kaydetti.

16.03.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-10:05) GKYM Lideri Anastasiadis: 'Olağanüstü Hal Koşulları Yaşıyoruz'

Rum Bakanlar Kurulu, coronavirüsle mücadele çerçevesinde yeni tedbirler almak amacıyla toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası, birçok alanda sıkı tedbirler duyuruldu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis yaptığı açıklamada, coronavirüs salgınına ilişkin olağanüstü hal koşulları yaşandığını ifade etti.

Alınan tedbirler kapsamında sadece sağlık raporu ile ülkeye giriş izninin verileceği ve ülkeye giriş yapanların 14 gün karantina altında tutulacağı açıklandı.

Kıbrıs'ta kalmaya karar veren öğrencilerin her birine 30 Nisan tarihine dek 750 euro ödenek verileceği ifade edilirken, sağlık hizmetleri için 100 milyon euroluk harcama yapılacağı belirtildi.

Tüm özel ve ticari faaliyetlerin durdurulduğu, küçük ve orta ölçekli iş yerleri için 700 milyon euroluk yardım yapılacağı da alınan kararlar arasında.

Bunun dışında hükümet, işe gidemeyecekleri için işçilere ve işletmelere de para verecek.

Süpermarketlerde güvenlik olacak ve insanlar marketlere sırayla girebilecek. Kafeteryalar, sinemalar, oteller ve restoranlar ise kapatılacak.

Rum Bakanlar Kurulu aynı zamanda coronavirüs salgını sebebiyle ekonomi üzerindeki baskıyı hafifletmek için ekonomik paket hazırlandığını açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal