Gizli tanıktan skandal itiraf: ABD ve Fransa Türkiye’de iç savaş çıkartın emri verdi

Kobani olayları ile ilgili itirafta bulunan gizli tanık, ABD ve Fransa’nın Selahattin Demirtaş'a “Türkiye’de iç savaş çıkartın” emri ilettiğini itiraf etti. İşte gizli tanığın çarpıcı itirafları…

19.04.2023-10:19 - (Son Güncelleme: 19.04.2023-10:32)

Gizli Tanık Kobani olaylarında HDP’nin rolünü anlattı. Tanığın ABC123 beyanında emrin Kandil'den Kamuran Yüksek vasıtasıyla Selahattin Demirtaş'a, “Türkiye’de iç savaş çıkartın” şeklinde iletildiğini itiraf etti. 

Gizli tanıktan Kobani olayları hakkında skandal itiraf

Sabah.com’da yer alan habere göre; 2014 Ekim ayında Kobani bahanesi ile düzenlenen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın mütalaasında, gizli tanığın itiraflarına yer verildi. 108 sanığın yargılandığı dava da HDP'nin Kobani olaylarındaki rolü, dosyada toplanan deliller ve tanık beyanları da incelendi. 

Gizli tanıktan

“Türkiye’de iç savaş çıkartın”

Davada ifade verilen gizli tanık, 'ABC123', çözüm sürecinin bitmesini isteyen Fransa ve Amerika'nın Türkiye'de bir iç savaş çıkarılmasını istediğini itiraf etti. Gizli tanık, "Özellikle Fransa ve Amerika çözüm sürecinin bitmesini istedi. Sürekli, 'Siz de yeter ki saldırın. Biz size gereken her türlü gücü veririz. Gerekirse Birleşmiş Milletler Barış Gücü, NATO olarak Türkiye'ye gireriz. Türkiye'de bir iç savaş çıkarın, NATO da dâhil olur, tampon bölge oluştururuz. Doğu ile batı arasında tampon bölge oluşturulur. Kürdistan diye tabir edilen bölge size kalır' diye örgüt içerisinde konuşulduğunu duydum" ifadelerini kullandı. Teklifin o dönem HDP Genel Başkanı Olan ve örgüte yakınlığı ile bilinen Selahattin Demirtaş’a iletildiğin altını çizen gizli sanık, "Özellikle Fransa ve Amerika çözüm sürecinin bitmesini istedi. Sürekli, 'Siz de yeter ki saldırın. Biz size gereken her türlü gücü veririz. Gerekirse Birleşmiş Milletler Barış Gücü, NATO olarak Türkiye'ye gireriz. Türkiye'de bir iç savaş çıkarın, NATO da dâhil olur, tampon bölge oluştururuz. Doğu ile batı arasında tampon bölge oluşturulur. Kürdistan diye tabir edilen bölge size kalır' diye örgüt içerisinde konuşulduğunu duydum" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal