Gizemli hepatit nedir, nasıl bulaşır? Gizemli hepatit virüsü ve belirtileri

İlk olarak İngiltere'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan gizemli hepatit virüsü şimdiye kadar 348 kişide görülmesi herkeste endişe yaratmaya başladı. Çok sayıda kişi 'Gizemli hepatit nedir, nasıl bulaşır?' sorularına yanıt ararken haberimizin içeriğinde gizemli hepatit virüsünün belirtilerine yer verdik.

12.05.2022-01:38 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-11:48) Gizemli hepatit nedir, nasıl bulaşır? Gizemli hepatit virüsü ve belirtileri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan bir açıklamada ilk olarak İngiltere'de görülmeye başlanan gizemli hepatit virüsünün tüm dünyada hızla yayılmaya başladığı duyuruldu. Bu güne kadar 348 kişide tespit edilen gizemli hepatit virüsü ile ilgili bir açıklamada ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden gelirken yapılan açıklamada gizemli hepatit hastalığından dolayı 5 çocuğun hayatını kaybetti bildirildi.

Bilim insanları, virüsün kökeni ile ilgili araştırmalarına hız verirken, virüsün Kovid-19 ile bir bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor. Özellikle çocukları etkileyen gizemli hepatit virüsün ölümlere yol açması çok sayıda kişiyi endişeye sürüklerken hastalığın ne olduğu ve belirtilerin de neler olduğu konusu sıkça araştırılan konular arasında yerini aldı.

Gizemli hepatit virüsü belirtileri

Gizemli hepatit nedir, nasıl bulaşır?

Gizemli hepatit virüsü ile ilgili araştırmalar yapan Bilim insanları, irden ortaya çıkan ve özellikle çocuklar arasında hızla yayılan virüsün kökeninin tam olarak bilinmediğini açıklıyorlar. Araştırmaların son zamanlarda hız kazandığını ve kendilerinin de araştırmaları yakından takip ettiklerini belirten Bilim Kurulu Üyesi Mehmet Ceyhan, hepatit virüsünün genel anlamda karaciğeri iflas ettirdiğini ve viral hepatit etkenleri adı verilen virüsler de olduğuna dikkat çekti.

Gizemli hepatit virüsü belirtileri

Uzmanlar gizemli hepatit virüsünün genel olarak 0 ila 16 yaş arasında olan çocuklarda görüldüğünü açıklıyorlar. Gizemli hepatit virüsünün bulaş gösterdiği hastalarda genellikle mide bulantısı ve ishalin görüldüğü ve ilerleme durumlarında ise kişilerde sarılık, ciltte kaşınma, koyu renkli idrar, halsizlik ve uyuşukluk hissi yarattığı söyleniyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal