Gizemli hepatit nedir, nasıl bulaşır? Gizemli hepatit belirtileri ve bulaşma yolları

Son zamanlarda salgın hastalık olarak karşımıza çıkan gizemli hepatit ilk olarak İngiltere'de bulunan çocuklarda görülmüş daha sonra ise 7 ülkeye sıçramıştır. Bu hastalığa yakalanan kişi sayısı arttıkça yeni küresel salgın endişesi doğarken gizemli hepatitin ne olduğu ve nasıl bulaştığı araştırılmaya başlandı. Peki Gizemli Hepatit nedir, nasıl bulaşır? Gizemli hepatit belirtileri nedir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

04.05.2022-23:49 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-23:49) Gizemli hepatit nedir, nasıl bulaşır? Gizemli hepatit belirtileri ve bulaşma yolları

Son zamanlarda adı sıklıkla duyulan gizemli hepatit hastalığı araştırılmaya başlandı. İlk olarak İngiltere'de çocuklarda görülmeye başlanan daha sonra 7 ülkeye sıçrayan gizemli hepatit yani karaciğer iltihabı hastalığı ABD, İrlanda, Danimarka, Hollanda ve İspanya'da görülmüş son olarak ise İsrail çocuklarda gizemli hepatit hastalığı görüldüğünü açıkladı. Bilin 8nsanlari tarafından aniden çıkan ve hızla yayılmaya başlayan bu hastalığın nedenleri araştırılırken tam olarak neyin sebep olduğu bilinmemektedir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gizemli hepatit hastalığının kaynağını bulmaya çalıştıklarını açıkladı.

Gizemli Hepatit belirtileri nelerdir? 

Karaciğer iltihabı olarak bilinen gizemli Hepatit genellikle virüslerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Kişilerin bazı kimyasallara maruz kalması, aşırı alkol tüketmesi ve bazı genetik hastalıklardan kaynaklanan gizemli hepatit hastalığının belirtiler şunlardır:

-Ciltte ve gözlerde sarılık

-Koyu renk idrar

-Cilt kaşıntısı

-Kas ağrısı

-İştah kaybı 

Gizemli hepatit nedir, belirtileri nelerdir

Belirli virüslerin neden olduğu A, B, C, D ve E olarak adlandırılan beş ana hepatit türü vardır. Bazı hepatit hastalığı ciddi sorunlara yol açmadan tedavi edilirken bazıları ise uzun süre tedavi gerektiriyor. Ancak günümüzde çocuklarda görülen gizemli hepatit hastalığının bunlardan kaynaklanmadığı belirlendi. Çocuklarda görülen gizemli hepatit hastalığının neden olduğu araştırılmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal