23.05.2022-10:01 (Son Güncelleme:23.05.2022-13:44)


1

Yemek yemek isteyen iki arkadaş gittikleri mekandan kıyafetleri yüzünden çıkarıldılar.



2

20 yaşındaki genç bir kadın, restoran müdürüne göre restorandan kovulma sebeplerinin 'uygunsuz' bir bluz giymeleri olduğunu söyledi.



3

Mollie, mekana girmelerine izin verildiğini ancak daha sonra mekan müdürü olduğu söyleyen bir adamın yanlarına yaklaştığını anlattı ve oturmalarına izin verilmediğini aktardı. Restoran müdürü, Amy ve Mollie'ye "Tüm gün mekana oturmak isteyen üstsüz erkekleri geri çevirdiklerini" söyledi. 20 yaşındaki genç kızlar bu konuşma üzerine daha da çok şaşırdı.



4

İngiltere'nin Reading kentinde yaşayan Mollie, "Mekan müdürü olduğunu söyleyen bir adam, durmamız için bağırdığında barın yarısına gelmiştik" dedi." Mekanın müdürü bize "Buraya giremezsiniz, gerçekten uygunsuz giyinmişsiniz ve yerinde değil. Bu mekanda böyle bir bluz giyemezsiniz" dedi.” Mollie, hem kendisinin hem de arkadaşı Amy'nin mekanın bahçesine kadar yürümeden önce, koronavirüs test sonuçlarını ve aşı belgelerini kapıdaki görevliye gösterdiklerini belirtti.



5

Mollie, restoran müdürüne kendisini üstsüz bir adamla karşılaştırmanın ne kadar cinsiyetçi olduğunu belitti. Mollie, "Ben büstiyer giymiştim, üstsüz değildim" dedi. Mollie, bardan tamamen utanmış ve uğradığı cinsiyetçilik nedeniyle sinirli ve üzgün hissederek ayrıldığını belirtti. Amy ile Mollie, mekandan kovulduktan sonra geri dönmeye ve kendilerine yapılan muameleden şikayetçi olduklarını dile getirmeye karar verdi. 20 yaşındaki genç kadınlar geri gelip şikayette bulunduklarında Mollie, daha da fazla kabalıkla karşılandığını söyledi. Mollie: "Müdür homurdanıyordu ve biz konuşurken bize arkasını döndü” dedi.



6

İşte o kıyafetler...



7



8



9



10

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr