GittiGidiyor kapanıyor mu? eBay'den açıklama geldi: 20 yılı aşan yolculuk sona eriyor! İşte alışveriş yapabileceğiniz son tarih

Bugün GittiGidiyor ile ilgili önemli bir açıklama paylaşan eBay, GittiGidiyor operasyonlarının durdurulacağını açıkladı.

20.06.2022-12:02 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-13:11) GittiGidiyor kapanıyor mu? eBay'den açıklama geldi: 20 yılı aşan yolculuk sona eriyor! İşte alışveriş yapabileceğiniz son tarih

Türkiye'de internet ortamında köklü alışveriş sitelerinden birisi olan GittiGidiyor'un 20. yılını kutladığını ve logosunu yenilediğini geçtiğimiz Nisan ayında duyurmuştu. Bugün son dakika olarak gelen bilgiler doğrultusunda, GittiGidiyor, 20 yılı aşan öncülüğü son buluyor.

GittiGidiyor, 2011 yılında ABD merkezli online pazar yeri eBay tarafından satın alınmıştı. Bugün GittiGidiyor ile alakalı son derece önemli bir açıklama yapan eBay, GittiGidiyor operasyonlarının durdurulacağını duyurdu. eBay tarafından aktarılan bilgiler doğrultusunda alınan bu karar ile, pazardaki rekabet dinamikleri incelenerek stratejik olarak alındığı açıklandı.


Bugünden itibaren yeni ürünler yerleştirilmeyecek

Gelen bilgiler doğrultusunda, satıcılar bugünden itibaren platformda yeni ürünler yerleştiremeyecek. 18 Temmuz tarihine kadar alım işlemlerinin devam edeceği açıklandı. GittiGidiyor kullanıcıları, 5 Eylül 2022 tarihine kadar ise 'Hesabım' sayfalarına erişim sağlayabilecekler.

Platformun kapanma sürecinde kullanıcılar ile yakın bir şekilde çalışacağını da paylaşan eBay, kısa zaman içinde platformun kullanıcılarına geçiş süreci ile ilgili daha detaylı bilgiler ileteceklerini söyledi.

eBay tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, GittiGidiyor'un kapatılmasının eBay'in 2. çeyrek veya tüm yıl sonuçları üzerinde önemli bir etkisinin olması düşünülmüyor. GittiGidiyor'un eBay'in 2022 yılının ilk çeyreğinde aktif kullanıcı sayısına 4 milyon aktif kullanıcı ile katkıda bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.

GittiGidiyor'un kapanması ile birlikte internet ve girişim dünyasının en önemli oyuncuları arasında yer alan eBay de ülkemizden çıkmış oldu. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal