Giresun'da Güzel Avrat Otu Krizi Patlak Verdi! 6 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Giresun’da yaşanan olayda güzelavrat otu yiyen kişiler zehirlenerek hastanenin yolunu tuttu. Valilik vatandaşları yazılı açıklama ile uyardı.

18.10.2021-16:36 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-17:52) Giresun'da Güzel Avrat Otu Krizi Patlak Verdi! 6 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Giresun’da gerçekleşen gıda zehirlenmesinde hastaneye kaldırılan kişilerin durumunun kritik olduğu öğrenildi. Giresin Valiliği yaptığı açıklamada zehirlenmelerin güzelavrat otundan kaynaklandığını belirtti.

Giresun'da dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda 6 kişi zehirlenme belirtileri nedeniyle hastanenin yolunu tuttu. Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada zehirlenen kişilerin durumunun ağır olduğu, yoğun bakımda tedavi altında oldukları söylendi.


VALİLİK GÜZELAVRAT OTUNDAN ŞÜPHELENİYOR

Giresun Valiliği yaptığı açıklamada zehirlenmenin güzelavrat otundan kaynaklandığını aktardı. Halka çağrı yapan valilik, market ve manavlardan ıspanak alınmamasını talep etti. Valilik yaptığı yazılı açıklamada şu detaylara yer verdi; "Bugün Giresun Eğitim Araştırma Hastanemiz ve Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet hastanemize başvuran ve şikayet olarak intoksikasyon (zehirlenme) bulguları bulunan toplam 6 vatandaşımızın yapılan ayrıntılı anamnez ve muayenesi sonucu aynı işletmede çalıştıkları ve atropin zehirlenmesi benzeri bulgularla hastaneye başvurdukları belirlenmiştir. Takip ve tedavilerine acil olarak başlanan vatandaşlarımızın nasıl zehirlendikleri ile ilgili geniş çaplı araştırma başlatılmış olup tedavileri yoğun bakımda devam etmektedir. Yemek kaynaklı bir zehirlenme olması ihtimali dahilinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte analizlerimiz devam etmektedir. 'Özellikle ıspanak içerisinde yer alan atropa belladona (güzel avrat otu) kaynaklı olabileceği düşünüldüğünden' son günlerde 'market ve manavlardan alınan ıspanakların tüketilmemesini' siz halkımızdan özellikle rica ediyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal