Ginseng Nasıl Kullanılır? Ginseng Neye İyi Gelir?

Genelde Kore ve çevresi ülkelerde geleneksel olarak şifa kaynağı şeklinde kullanılan ginsengin kullanım alanları nelerdir? Ginseng hakkında merak edilenleri derledik.

31.10.2019-13:37 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-13:24)

Çoğu hastalığa iyi gelmiyor olsa da vücudu koruyucu ve kuvvetlendirici, cinsel gücü arttırıcı etkileri olduğu biliinmektedir. 

GİNSENG İÇİNDEKİ VİTAMİNLER

İçinde yüksek oranda birçok aminoasit, çokça mineral elementler, bol bol B grubu vitaminler, C ve E vitamini ayrıca çok etkin ginsenosidler, triterpenoidler denilen maddeler barındıryor.

Ginseng Nasıl Kullanılır?

Ginseng kökü kurutulmuş olarak kullanılmaktadır. Çeşitli türlerdeki içeceklerin içine ilave edilip, karıştırılarak da kullanılabilmektedir. Diğer bir taraftan ginseng saç tonikleri ve kozmetik malzemelerine eklenerek bu sektörde de kullanılmaktadır. 

Ginseng yoğun B vitaminleri içeriği sayesinde sinir sisteminde düzenleyici dikkat yoğunluğu ve derinliğini arttırıcı, uykuyu düzenleyen etkisi, ani psişik travma, bunama, alkol, sigara ve madde bağımlılığıyla savaşta yararı vurgulanıyor.Bunun dışında ağır bir hastalık veya spor yarışmalarından sonra toparlanmada işe yaradığı söyleniyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal