Gıdaları Yüze Sürmek Zararlı mıdır?

Limon gibi asitli gıda maddeleri yüzlerine sürmek bilindiği üzere sağlıklı bir hamle değildir. İleride yüzlerde lekeler oluşabilir.

28.01.2021-12:33 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-12:33) Gıdaları Yüze Sürmek Zararlı mıdır?

Yaz aylarında sıcaklar nedeniyle oluşan cilt sorunlarının yanı sıra sert soğukların başladığı bu günlerde de birçok kişi cilt kuruluğu başta olmak üzere cilt sorunlarından yakınırken, kış aylarında cilt daha çabuk kuruyor.

Sağlıklı bir cilt için ayda en az bir kez cilt bakımı yapılması gerekiyor. Çoğu kişi daha ekonomik olsun diye evde bir takım uygulamalar yapıyor. Limon, karbonat ve pirinç unu gibi şeyleri yüze sürmek son derece yanlış. Özellikle asitli olan ürünler ciltte lekelere neden olabilir. Bunun yerine gerçek gül suyu ile yüze bakım yapılabilir.

Kuru soğuklarda cildin en büyük düşmanı kuruluk oluyor. Kış aylarında cildimiz kendini koruyabilmek için daha çok direnç gösterdiği için kırışıklık da artıyor. Bunlara karşı  önlemler alabiliriz. Güneş koruyucu krem ve çok pahalı olmasına gerek olmayan nemlendirici kremlerle bakım yapılabilir.

Evde kullanılan lambalar ve telefon ışıkları da UV etkisi yapıyor. Bunlara karşı da kendinizi korumalısınız. Sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki kez güneş koruyucu kullanmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal