Gezek kardeşler olayı ne? Gezek kardeşlere para nereden geldi? 16 milyar TL'yi geri ödeyecekler mi?

Polis kontrolünde tesadüfen yakalanan Emre ve Recep Gezek kardeşler parayı nereden buldular? Hesaplarını gösteren Gezek kardeşler 16 Milyar TL yi geri ödeyecekler mi? Samsun'da yaşanan olay herkesi merakta bıraktı.

23.03.2022-21:58 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-21:58) Gezek kardeşler olayı ne? Gezek kardeşlere para nereden geldi? 16 milyar TL'yi geri ödeyecekler mi?

Samsun' da bir akaryakıt istasyonunda çalışan 26 yaşındaki Recep abisi Emre ile ortak hesap kullanmaktadır. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı' nın başlatmış olduğu soruşturmada iki kardeş özel bir bankanın yatırım hesabından milyarlarca parayı kendilerine aktardığını bulmuştur. İki günde 70'e yakın işlem ile 16 Milyarı hesaplarına aktaran Gezek kardeşler kendilerine telefon ve araba almışlar. 

Akrabalarına yakın dostlarına haber gönderen kardeşler para ihtiyacı olanların kendilerini aramalarını söylemişler. Bazı akrabalarına da ödemeler konusunda destek çıkmışlar. Tesadüf olarak polis kontrolünde yakalanan Recep ve Emre kardeşler ruhsatsız silah taşıdıklarını hesaplarında çok para olduğunu söyleyerek kontrol amaçlı yanlarında ruhsatsız silah taşıdıklarını belirtmiş. Bu durumdan şüphelenen polis ekipleri araştırmaya geçince iki kardeşin eski para ile katrilyonlarca liralık para transferlerine ve özel bankanın güvenlik açığı skandalını ortaya çıkardı. Kardeşler hakkında soruşturma devam etmektedir. 

Hesabında nasıl o kadar para oldu?

Hisse senedi hesabından ''Para Çek''  yazan menüden para çekmek istediğini belirten Recep kafasına göre bir tutar girerek o tutarın hesabına aktarıldığını görmüş. Bu işlemi 60-70 kez tekrarlamış ve her tekrarladığında hesabına para aktarılmış. Durumu eşine dostuna bildiren kardeşler yakınlarının borçlarınıda ödemelerine yardım ettiğini dolandırıcık yapmadığını bankanın işleme onay vermemesi gerektiğini söyledi. Yatmaya başlayan paralarla öncelikle telefon ardından BMW alıp aynı zamanda 40 bin tl de nakit olarak çektiğini anlattı. Akrabalarının hesaplarına yaptığı havaleler banka tarafından geri istenmiştir. 

Havale yaparken bankanın isteseydi hesabımıza bloke koyabilirdi, parayı zaten alıp kaçmayacaklarını bağışlayacağız diyen kardeşler hakkında soruşturma devam etmektedir.

Gezek Kardeşler o kadar parayı nasıl buldu


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal