Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi sırasında neler olur? Gezegen hizalanması ile deprem olur mu?

Astroloji meraklıları gezegenlerde olan olayları merak etmektedir. Güneş sisteminde yer alan gezegenlerin ne zaman aynı hizada buluşacağı konusu araştırılmaya başladı. Merkür, Venüs, Uranüs, Mars, Jüpiter, Neptün ve Satürn'ün tek çizgide bir araya gelmesinin anlamı araştırılıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

24.06.2022-10:56 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-10:56) Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi sırasında neler olur? Gezegen hizalanması ile deprem olur mu?

Dünya’da Kuzey Yarımkürede görülecek olan gezegenlerin hizalanması olayı oldukça nadir görülen bir olaydır. Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn’ün aynı çizgide bulunmasını birçok kişinin dikkatini çekerken bir sonraki hizalanma 2040 yılında görülecektir.

Gezegen sıralaması nedir?

Astrologlar tarafından yapılan açıklamalara göre gezegenlerin hizalanmasıyla ciltteki lekelerde artış görülebilirken dünyada doğal afetlerinde tetiklenebileceği söylendi. Bu olay güneşte patlamalara neden olurken volkanlardaki hareketliliği de etkileyebilir.

Ancak en dikkat çeken kısım ülkemizin bir deprem bölgesi olması ve gezegen hizalanmasıyla birlikte depremlerde artış görülebileceği oldu. İnanılmaz bir gök olayı olan gezegen hizalanması yeryüzünde toprak sarsıntıları yaşanmasına neden olabilir. Bir diğer konuşulan olay ise sıcaklıkların artması nedeniyle yangın riskinin de artmasıdır.

Gezegen Hizalanması Nedir

Afet riski artıyor

Birçok gezegenin Zodyak’ta tek tarafta toplanıyor olması dünyada afet olaylarında bir artış yaşanmasına neden olabileceği söylenmektedir. 25 Haziran 2022 tarihinden itibaren Ay’ın Uranüs-Satürn karesini tetiklemesiyle dikkat çeken bir olay olması beklenmektedir.

Ünlü nörobilim uzmanı ve astrolog Anıl Can, gezegen hizalanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Astrolog Anıl Can, ''Gezegen hizalanması Güneş doğarken çıplak gözle görebileceksiniz. Bu hizalanma enerjisi… Çok yoğun, kaderin tekrar yazılması, kısmetin değişmesi, karmanın dönüşümüyle ilgili. Yeni bir dönem başlatacak, özellikle ilişkilerle ilgili, geleceğe yönelik başta sıkıntılı olsa da güzel etkiler sağlayacak.” dedi.

Gezegenler Aynı Hizaya Gelince Ne Olur

Bununla birlikte bir farkındalık olacağını ve kısır döngülerin nedenlerinin keşfedilmeye başlanacağını ifade eden Anıl Can, bu döngülerin kırılma zamanının geldiğini vurguladı. Bu dönemde deprem olaylarında bir artış yaşanabileceği ve yangınların tetiklenebileceği vurgulayan Anıl Can, bu olayların dünya genelinde görülebileceği ifade etti. Anıl Can, “14 gün boyunca bu risk söz konusu. Depremler ise 4.5 şiddetinde görülebilir. 4.5 şiddeti üstünde ise iki tane deprem gerçekleşebilir. 5.2 ve 6.0 arası. Ege denizi kıyılarında özellikle...''ifadelerini dile getirdi.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal