Gerzek Şaban Nerede Çekildi?

Kemal Sunal’ın başrol oynadığı, en sevilen yeşilçam komedi filmlerinden olan Gerzek Şaban, ilk kez 1980’de yayınlanmıştır. Filmin yönetmenliğini Natuk Baytan yapmış, senaryosunu ise Erdoğan Tünaş kaleme almıştır.

03.07.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:35) Gerzek Şaban Nerede Çekildi?

Gerzek Şaban filminde Kemal Sunal, farklı iki karakteri birden canlandırıyor ve başından geçen türlü komik olaylarla izleyicileri kahkahaya boğuyor. Türk sinemasında hala çok önemli yere sahip olan yeşilçam komedileri ile adı bütünleşmiş Kemal Sunal ise hayat verdiği karakter tiplemeleri ile bu filmde ön plana çıkıyor. Günümüzde hemen herkesin ezbere bildiği Gerzek Şaban nerede çekildi? Gerzek Şaban konusu ne? Oyuncuları kimler?

Gerzek Şaban Konusu

Başrol oyuncumuz Kemal Sunal, filmde birbirine çok benzeyen iki kişiyi canlandırmaktadır. Bunlardan birisi temiz kalpli, saf bir delikanlı olan Osman, diğeri ise meşhur ve sert bir mafya babası olan Seyfi’dir. Bu benzerlik sebebiyle filmdeki iki karakterin başına çok komik olaylar gelmektedir.

Osman, filmlerde figüranlık yaparak sevdiği kızla evlenmek için para biriktirmektedir. Bir yandan da yaşadığı mahalleye gelen haczi durdurmaya çalışmaktadır. Seyfi ise, kendisi ile zıtlaşan diğer mafya babaları ile takışmaktadır. Osman, bir gün arkadaşları ile bir gazinoyaya gider. Gazino sahibi ve çalışanları onu benzerliği yüzünden mafya Seyfi ile karıştırıp Osman’a haraç verirler. Bu şekilde Seyfi ve Osman’ın yolları kesişir ve birbirlerinin yerine geçmeye başlarlar.

Osman mafya babası olabilecek bir karaktere sahip değildir. Oldukça saf ve beceriksizdir. Mafyaya benzetildiği için başına gelen olayları, tamamen rastlantısal ve komik bir biçimde atlatmaktadır. Seyfi ise durumu fark edip, bir süre Osman’ın hayatını yaşayarak düşmanlarından korunmayı amaçlar. Filmin son sahnelerine kadar bu ikili hiç yüz yüze gelmez.

Filmin adı Gerzek Şaban olmasına rağmen, filmde Şaban karakteri yoktur. Şaban ismi ve tiplemesinin, izleyici algısında yer etmesi ile pek çok izleyici bu durumu fark etmiyor bile. Peki Gerzek Şaban nerede çekildi?

Gerzek Şaban Filmi Nerede Çekildi?

Gerzek Şaban filmi, filmideki repliklerde Mecidiyeköy’den bahsediliyor olsa da aslında İstanbul’da Zekeriyaköy’de çekilmiştir. Filmdeki pek çok bina ve yapı bazı restorasyon çalışmalarından geçse de hala varlığını korumaktadır.

Gerzek Şaban Oyuncuları

- Kemal Sunal: Osman ve Seyfi

- Yadigar Ejder: Kahveci Hamza

- Rıza Pekkutsal: Rejisör Cemal 

- Nejat Gürçen: Hamdi

- Reha Yurdakul: Mafya üyesi Abbas

- Muhteşem Durukan:  Konyakçı

- Arap Celal: Arap Celal

- Ülkü Özen: Lale

- Filmdeki diğer oyuncular arasında ise Muharrem Gürses, Hasan Ceylan, Ekrem Gökkaya, Hakkı Kıvanç, Renan Fosforoğlu, Çetin Başaran, Süheyl Eğriboz, Kudret Karadağ, Baki Tamer, Çoşkun Göğen, Ahmet Turgutlu, Cihat Tamer ve Orhan Çoban gibi isimler yer almaktadır.

 Gerzek Şaban Yapım Ekibi

- Yönetmen: Natuk Baytan

- Yapımcı: Yahya Kılıç

- Senarist: Erdoğan Tünaş

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal