Geri Kazanım Katılım Payı ile İlgili Yönetmelik'te Yenilik Yapıldı

Geri Kazanım Katılım Payı ile İlgili Yönetmelik'te yapılan değişikliğe göre Çevre Kanunu listesinde olan pillerle ilgili yeni kararlar verildi.

02.06.2021-18:11 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-18:11) Geri Kazanım Katılım Payı ile İlgili Yönetmelik'te Yenilik Yapıldı

Çevre Kanunu listesinde bulunan pillerin eş ürünlerin üretim esnasında hammadde olarak kullanılması durumunda geri kazanım katılım oranı alınmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konuldu.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğe göre, bitkisel yağlar ile madeni yağların aynı ürünlerin üretimi esnasında hammadde olarak kullanılması halinde, bu ürünlerin geri kazanım katılım oranı tahsil edilmiyordu.

Geri Kazanım Katılım Payı ile İlgili Yönetmelik'te gidilen  değişikliğe göre, Çevre Kanunu'nun ek-1 sayılı listesinde bulunan pillerin de aynı ürünlerin üretimi esnasında hammadde olarak faydalanılması durumunda, bu pillerden geri kazanım katılım oranı alınmayacak.

Yönetmeliğe göre, depozito yürütmesine ilişkin iş ile işlemler, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile oluşturulan ve bakanlık tarafından belirtilen çevre sistemi ve politikaları yönünde çalışma yapan Türkiye Çevre Ajansı aracılığıyla ifade edilen yöntem ve temeller çerçevesinde yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal