Gençler İngiltere'de Ev Bulamıyor! İşsizlik Yükseliyor

Pandemi nedeniyle artan işsizlik yüzünden İngiltere'de gençler iş ve ev bulmakta zorlanıyor. Bu sorunlardan en çok etkilenen insanların çoğunluğunu siyahiler oluşturuyor.

18.10.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-18:10) Gençler İngiltere'de Ev Bulamıyor! İşsizlik Yükseliyor

The Guardian'da yer alan habere göre İngiltere'de 2016-2017 yıllarında 86 bin genç evsiz veya evsiz kalma riskindeyken bu rakamın 2019-2020 yılları arasında yüzde 40 artarak 120 bini geçtiğini yazdı.

İngiltere'nin Centrepoint Vakfı yaptığı açıklamada son 3 yılda genç evsizlerin 35 bin arttığını belirtti. Centerpoint Vakfı yöneticisi Seyi Okabin evsiz genç oranının korona virüs salgınının başından beri 35 bin kişi arttığını belirtti.


EVSİZ GENÇLERİN ÇOĞU FARKLI ETNİK KÖKENDEN

Evsiz genç sayısının, akıl sağlığı sorunları ve işsizliğin bütün gençleri etkilediğini ancak siyahi gençlerin bu durumlardan daha çok etkilendiğini belirten Obakin açıklamasını şu sözlerle bitirdi; "Verilerimizden, Centrepoint'ten yardım arayan gençlerin yaklaşık beşte üçünün etnik olarak farklı geçmişlerden geldiğini biliyoruz. Resmi evsizlik istatistiklerinde siyahi hanelerin sayısının yüksek olması şaşırtıcı değil. Ancak bu durum, buna müsamaha göstermemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Bir ev olmadan, çocukların gelişimi ve eğitim kazanımları zarar görür ve iş bulmak, sağlıklı kalmak veya insanların gelişmesini sağlayan ilişkileri sürdürmek zorlaşır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal