Gemi Firmaları Korkudan Türkiye'ye Satış Yapmıyor!

Türkiye doğal gaz ve petrol arama çalışmaları için Güney Kore'den son teknoloji ile donatılmış TPAO sondaj gemisini satın aldı.

09.11.2021-11:31 - (Son Güncelleme: 09.11.2021-11:31)

Türkiye denizlerde bulunan petrol ve doğal gazı çıkarmak için Güney Kore'den TPAO 7. nesil sondaj gemisi West Cobalt'ı envanterine kattı.

Son dakika gelen bilgilere göre, bir yıldır süren görüşmeler sonucunda Türkiye uluslararası denizcilik piyasasında adından sıkça söz ettiren West Cobalt model sondaj gemisini satın alacak. Üç adet sondaj gemisi bulunan Türkiye bu yeni nesil sondaj gemisi ile birlikte denizlerde petrol ve doğal gaz aramalarını artırarak devam ettirecek.

İLK HEDEF KARADENİZ

Cobalt Explorer'ın tersanede son rötuşların ardından Türkiye'ye teslim edileceği bildirildi. Geminin ilk görev yerinin ise doğal gaz çalışmaları için Karadeniz olması bekleniyor. Geminin buradaki çalışmalarını tamamladıktan sonra ise Doğu Akdeniz'e hareket etmesi öngörülüyor.

FİRMALAR TÜRKİYE'YE GEMİ SATMAK İSTEMİYOR

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gaz arama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, firmalar büyük devletlerden uluslararası ceza almamak için Türkiye'ye gemi satmak istemiyor. Bu sebepten ötürü Avrupalı firmalardan gemi alamayan Türkiye, rotayı Doğu Asya ülkelerinden Güney Kore'ye çevirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal