28.04.2022-10:22 (Son Güncelleme:28.04.2022-17:31)


1

38 yaşındaki Mehtap Karatepe, gemicilik yapıyor. Gemici cüzdanında ‘Gemi adamı’ ifadesini cinsiyetçi bulan Karatepe değiştirilmesi üzerine CİMER'e başvuruda bulundu.



2

Mehtap Karatepe, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurmuş. Mehtap başvurusuna cevap bile verilmeyeceğini düşünüyormuş ancak yazı aynı gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanlığı’na iletilmiş. Bakanlık bu talebe kayıtsız kalmamış. Gelen cevapta, “Gemi adamı ifadesinin gemi insanı olarak değiştirilmesi, idaremiz planlamaları arasında” ifade edilmiş. Bu cevap üzerine Mehtap Karatepe sevinçten havalara uçmuş. Yıllardır kimsenin dile getiremediği cinsiyetçi ayrım, şimdi onun girişimiyle kalması genç kadını çok mutlu etmiş.



3

38 yaşındaki Mehtap Karatepe hayatı boyunca zorluklarla mücadele etmiş. Mehtap Karatepe Nevşehir Kapadokya’da yaşıyor. Genç kadın henüz 14 yaşındayken evlenmiş ve evliliği 2 yıl sürmüş.



4

Bu evlilikten biri kız, biri erkek 2 çocuğu var. Çalışıp oğlu Ahmet Kadir Parmak ve kızı Elem Bernur Parmak’ın yanı sıra, 3 kız kardeşine de yol gösterici olmuş. Onlar da aynı kaderi paylaşmasın diye hepsini okutup, meslek sahibi olmalarını sağlamış.



5

Mehtap Karatepe “Hayat beni kırdığı yerden güçlendirdi” dedi. Eşinden ayrıldıktan sonra Antalya’da turizm işletmelerinde çalışmış sonra da fizik tedavi kursuna gidip sertifika almış.



6

Sağlık sorunları baş gösterene kadar da 10 yıl bu sektörde çalışmış. Sonrasında ise mermercilik yapmış. Çocukluk hayali gemiciliğe ise iki yıl önce başlamış.



7

Mehtap Karatepe şimdilerde açıktan lise okuyor ve bundan sonraki hedefleri ise yüksek, “Liseyi bitirmeme iki yıl var. Sonra üniversitede dört yıl denizcilik okumak istiyorum. Bunu yapamazsam 2 yıllık özel kurslara giderek kaptanlık sertifikası alacağım. Uzak yol kaptanı olmak istiyorum ama önce usta gemici olmam gerekiyor.”



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR