Gelinlerin Makyaj Tercihleri

Gelinlerin makyaj tercihleri nasıl olmalı? Gelin makyajında nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte gelin adaylarının bilmesi gereken tüm detaylar…

13.06.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:07) Gelinlerin Makyaj Tercihleri

Gelinlik içinde kusursuz görünmek için tercihlerin tümü doğru olmalıdır. Gelin başı, duvak ve gelin makyajı tüm gelinlerin istediği gibi görünmesi için doğru seçilmelidir.

Beyaz Tenli Gelinler Nasıl Makyaj Yapmalı?

Makyaj tercihleri yaparken öncelikle dikkat etmemiz gereken ten rengi ve gelin başıdır. Beyaz tenli gelin adaylarının gelin başı modellerine göre makyaj tercihlerini belirlemesi gerekiyor. Beyaz tenler için gelin makyajı yüzün soluk görünümünden kurtulmasını sağlayacak seçimler olmalıdır. Gelinlik ve duvak da beyaz olduğu için yüzünüz çok soluk kalacaktır. Bu yüzden seçimlerinizin tümü renkli ürünler olabilir.

Gelin başı olarak topuz tercih ettiyseniz makyajda ağırlık vermeniz gereken bölge gözlerdir. Göz makyajını toprak tonlarında yaptırabilirsiniz. Yoğun rimel ve kirpik diplerini dolduran siyah kalemlerle gözlerinizi ön plana çıkarın. Yanakların soluk kalmaması için allık yerine bronzer kullanmalısınız. Gözleri ve yüz hatlarını öne çıkardığını için ruj seçiminiz pembe tonlarında olmalıdır. Dudaklarınızı dolgun göstermek istiyorsanız; dudak renginde bir kalemle etrafını çizin ve dudak renginde bir ruj kullanarak dağıtın. Üzerine dudaklara hacim veren parlatıcılar sürerek dolgun dudak görünümü elde edebilirsiniz.

Gelin başı olarak açık saç tercih ettiyseniz öne çıkarmanız gereken bölge dudaklarınız olmalıdır. Bu nedenle göz makyajını pembe ve nude tonlarda farlarla yapabilirsiniz. Yanaklarınıza da hafif bir allık kullanarak doğal bir görünüm kazanabilirsiniz. Ruj seçiminizi kahve tonlarında ve mor tonlarında tercih edebilirsiniz. Eğer kırmızı ruj kullanmak istiyorsanız göz makyajınızda far kullanmadan sadece takma kirpik kullanabilirsiniz.

Buğday Tenli Gelinler Nasıl Makyaj Yapmalı?

Gelinlerin makyaj tercihleri ten rengine uyumlu ve günlük hayatta tercih ettikleri tonlardan yana olmalıdır. Her kadın yüzüne yakışan makyaj tonlarını tanıdığı için böyle özel bir günde farklı renkler kullanarak riske girmemek gerekiyor. Doğru seçimi yapmak için provalarda farklı teknikler deneyebilirsiniz. Buğday tenliler için gelin makyajı hem göz hem de dudakları öne çıkararak yapılabilir.

Göz makyajında kırmızı tonlar kullanabilir ve kırmızı ruj tercih edebilirsiniz. Gelin başını toplu tercih ettiyseniz yüz hatlarını ön plana çıkaracak kontür teknikleri uygulayabilirsiniz. Gelin makyajında en çok tercih edilen porselen makyaj teknikleri buğday tenlilerde kusursuz bir görünüm sağlıyor. Teninizi pürüzsüz göstereceğiniz için dudaklarınıza sadece parlatıcı uygulayabilir, göz makyajını siyah tonlarda yaptırabilirsiniz.

Gelin Başına Göre Makyaj Nasıl Olmalı?

Gelinlerin makyaj tercihleri belirlemeden önce gelin başına uygun renkleri ve teknikleri belirlemesi önemlidir. Gelin başını açık saçlardan yana kullanıyor ve doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız makyaj tercihiniz de mutlaka doğal olmalıdır. Sıkı toplanan saçlarla abartılı makyajlar göze batmayacağı için koyu renkli makyajlar tercih edebilirsiniz. Gelin başında voluet kullandıysanız vintage makyaj, gelin şapkası kullandıysanız pembe tonlarında makyaj tercih edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal