Boyalı Saçları Onaran Mucizevi Maskeler

Boyalı saçlar için uygulanan onarıcı maskeleri sizler için derledik. Saç maskesi nasıl hazırlanır? diye merak ediyorsanız detaylar haberimizde...

13.06.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-17:24)

Saç boyalarında kullanılan kimyasal ürünler saçların olumsuz yönde etkiliyor. Saçın kurumasına ve cansızlaşmasına sebebiyet veren saç boyalarının olumsuz etkilerini gidermek imkansız değil. Boyalı saçlar için uygulanan onarıcı maskeleri sizler için derledik. İşte saçlarınız eski ışıltısına kavuşturacak saç maskeleri...

MUZ MASKESİ

Muz maskesi için gerekli olan malzemeler:

- 1 adet muz

- 1 adet yumurta

- 1 çorba kaşığı bal

- 5 kaşık süt

- 5 kaşık zeytinyağı

Muz maskesini hazırlamak için; Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice harmanlayın. Hazırladığınız maskeyi saçlarınıza ve uçlarına iyice sürün. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayıp saçlarınızı yıkayın. Maskeyi haftada 1 kere uygulamak saçlarınızın daha nemli ve sağlıklı görünmesine yardımcı olacak.

YAĞ TERAPİSİ

Yağ terapisi maskesi için gerekli olan malzemeler:

- 2 yemek kaşığı fındık yağı

- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

- 1 ampul B vitamini

- 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı

Yağ terapisi maskesini hazırlamak için; Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde birleştirin ve iyice karıştırın. Maskeyi tüm saçınıza uygulayarak 20 dakika bekletin. Maskeyi haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.


BUĞDAY MUCİZESİ

Buğday maskesi için gerekli olan malzemeler:

- 1 bardak buğday

- Yarım çay bardağı Hint yağı

- 5 bardak su

Buğday maskesini hazırlamak için; Öncelikle buğdayları sıcak su ile haşlayın. Haşladıktan sonra yumuşayan buğdayların suyunu süzerek buğdayları ezin. Sonrasında ezdiğiniz buğdaylara Hint yağını ilave ederek bu karışımı güzelce harmanlayın. Hazırladığınız bu maskeyi saçınıza uygulayarak 1 saat bekletin. Bekleme sürecinden sonra saçınızı bol su ile yıkayınız. Bu maske ile boyadan yıpran saçlarınızı onarın.

PROTEİN MASKESİ

Protein maskesi için gerekli olan malzemeler:

- 1 adet yumurta

- Çeyrek bardak yoğurt

- Çeyrek bardak zeytinyağı

- Çeyrek bardak bal

Protein maskesini hazırlamak için; Yumurtaları çırpın sonrasında diğer malzemeleri ekleyin. Hazırladığınız karışımı 1 saat saçlarınızda bekletin. Ardından saçınızı soğuk su ile durulayın en son aşamada saçlarınızı şampuanlayarak yıkayın. Protein ağırlıklı bu maske saçlarınızın nemlenmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal