Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi : en güzel ve lezzetli çok havalı milföy nasıl yapılır? Çok havalı milföy malzemeleri ve pratik tarifi

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında yapılan çok havalı milföy oldukça merak edildi. İzleyicilerin dikkatini çeken tarif araştırılmaya başlandı. Milföy hamuru ile yapılan bu tarif oldukça lezzetli görünüyor. Peki, Çok havalı milföy nasıl yapılıyor? İşte merak edilen havalı milföy malzemeleri ve tarifi…

20.05.2022-14:52 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-15:01) Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi : en güzel ve lezzetli çok havalı milföy nasıl yapılır? Çok havalı milföy malzemeleri ve pratik tarifi

Bir tatlı olarak karşımıza çıkan çok havalı milföy oldukça lezzetli bir tariftir. Yapanların bir daha yapacağı bu tarif Gelinim Mutfakta programında yapılmasıyla merak edilmeye başladı. Bu lezzetli tarifi sizler için araştırdık. Peki, Çok havalı milföy nasıl yapılıyor? İşte merak edilen çok havalı milföy malzemeleri ve tarifi…

Çok havalı milföy nasıl yapılır?

Çok havalı milföy için gerekli malzemeler şu şekildedir:

12 adet milföy hamuru

Muhallebisi için;

1 Litre süt

4 yemek kaşığı toz şeker

3 Yemek kaşığı un

1 Paket vanilya

1 Paket toz krem şanti

Üzeri için;

2 Yemek kaşığı pudra şekeri

6 adet çilek

200 gram kuvertür çikolata

50 gram file badem

Çok Havalı Milföy Tarifi

Çok havalı milföy yapılışı

Önceden çıkarttığımız milföy hamurları yumuşadıktan sonra yağlı kağıt serili tepsi üzerine dizin.

Hamurlarımızın ok kabarmaları gerekiyor bu nedenle çatalla delip üzerine yağlı kağıt seriniz.

Üzerine ağırlık yapması için başka bir tepsi koyun ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Hamurlarımız pişerken bir yandan muhallebisi için tencereye süt, şeker, unu ekleyerek karıştıralım. Pişene kadar karıştırmaya devam edelim. Muhallebiniz kıvam alınca altını kapatın.

Ocaktan aldığımız muhallebinin içerisine vanilyasını ve toz krem şantiyi ekleyerek iyice karıştırın ve soğuması için kenara koyun.

Pişen milföyün üzerine muhallebinizi sıkın ve üzerine dilimlediğiniz çilekleri koyun.

Ardından diğer milföy içinde aynı işlemi yapın.

En üstteki milföy üzerine benmari usulü eritilen çikolatadan gezdirin.

İsterseniz pudra şekeri ve file badem ile servis edebilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal