Gelin ve damadı görenler şok oldu! Son zamanların en çok takı takılan düğünü

Van'daki aşiret düğününü görenler şok oldu. Gevdan Aşiret Lideri Mehmet Aslan'ın oğlu Ceyhun Aslan, oldukça görkemli bir düğünle dünya evine girdi. İşte haberin detayları...

30.05.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-14:47)

Van'da son zamanların en çok takı takılan ve en yoğun katılımlı düğünü yapıldı. Gevdan Aşiret Lideri Mehmet Aslan’ın oğlu, Kanaat Önderleri Federasyonu Rasim Aslan’ın yeğeni Ceyhun Aslan, neredeyse 5 bin kişinin katılmış olduğu görkemli bir düğün ile dünya evine girmiştir. 


Düğüne binlerce kişi akın etti 

Van’ın Tuşba ilçesi 15 Temmuz Parkı’nda olan düğün salonunda yapılan kır düğününe yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi katılım gösterdi. 150 küçükbaş hayvanın kesilmiş olduğu düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, belediye başkanları, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katılmıştır.


Takılan takı ve paralar hayrete düşürdü

Yemek ikramının sonrasında geçilen takı töreninde damada 4 milyon 123 bin TL nakit para, geline ise 3 kilo altın takılarak son zamanların en çok takı takılan düğünü olarak hafızalarda yer etti. Söz konusu düğün törenine olan katılımın kendilerini memnun ettiğini dile getiren Mehmet Aslan ise, “Oğlum düğününe gerek yurt içinden gerekse yurt dışından değerli insanlarımızın, konuklarımızın gelmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ben düğünümüze iştirak eden herkese teşekkür ediyorum” diye söyledi. 

Damadın amcası Kanaat Önderleri Federasyonu Başkanı Rasim Aslan ise düğüne Türkiye’nin birçok ilinden misafirlerin katıldığını belirterek, “Düğün ve taziyeler birlik ve beraberlik için çok önemlidir. Bir kaynaşma meydana geliyor. Belki 5-6 yıl görmediğimiz insanlarla bir düğünde ya da bir taziyede bir araya gelebiliyoruz. Düğünler bizim mutlu günlerimiz. Birbirimizi görmek istediğimiz en güzel günler düğünlerdir. Biz federasyon olarak bu kültüre çok önem gösteriyoruz. Bu anlamda yurt içi ve yurt dışından düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyor, gelin ve damada bir ömür mutluluklar diliyorum.” diyerek iyi dileklerde bulundu.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal