Gelin çantası tarifi : en güzel ve lezzetli gelin çantası nasıl yapılır? Gelin çantası malzemeleri ve pratik tarifi

Akşam kahvelerinizin yanında yiyebileceğiniz enfes gelin çantası tarifini sizler için hazırladık. Sonrasında hindistan cevizine bulayacağınız gelin çantası tarifine bayılacaksınız. Peki, gelin çantası nasıl yapılır? İşte, gelin çantası tarifi, malzemeleri, kalori değeri, pişirme süreleri ve yapılışı.

13.05.2022-11:12 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-11:12) Gelin çantası tarifi : en güzel ve lezzetli gelin çantası nasıl yapılır? Gelin çantası malzemeleri ve pratik tarifi

Çaylarınızın veya kahvelerinizin yanında tüketebileceğiniz gelin çantası, içinde yer alan krema dolgusunun ve dışına sardığınız hindistan cevizinin eşsiz uyumuyla damağınızda farklı bir lezzet bırakıyor. Normal kreplerin kakao ile hazırlanması sonucu ortaya çıkan lezzet, çanta şeklinde şekillendiriliyor. Peki en güzel ve lezzetli gelin çantası nasıl yapılır?

Gelin çantası tarifi

Gelin çantası tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

3 çorba kaşığı şeker

3 çorba kaşığı sıvı yağ

2 paket krem şanti

1 kase hindistan cevizi

Gelin Çantası yapılışı:

İlk önce krem şantinizi hazırlayın ve dolapta kıvam alması için bekletin

Bir kabın içinde yumurtayla şekeri çırpın. Şeker iyice eridikten sonra içine sırasıyla süt, yağ, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyin hepsini karıştırın. Tavaya döktünüz yağı peçete yardımıyla yaydıktan sonra hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe alarak tavanın ortasına dökün, Kendiliğinde yayılmasını beklediğiniz hamuru kısık ateşte kabarana kadar sadece alt tarafından pişirin.

Üzeri göz göz olmuş hamurunuzu çevirmeden ocaktan alın ve kuruyup çatlamaması için bir poşetin içine koyun. Kap içindeki hamurlarınız bitene kadar bu işleme devam edin.

Dolaptan çıkardığınız krem şantiyi kreplerin yarısına gelecek şekilde koyun ve krepleri ikiye katlayın. Pişmiş kısmın ön tarafta olmasına dikkat edin.

İçine krem şantiyi yerleştirdiğiniz krepe hafif bir şekilde bastırın ve krem şantinin biraz dışarı çıkmasını sağlayın. Daha sonra krepi hindistan cevizine bulayın ve servise hazır hale getirin. İsterseniz hindiztan cevizi yerine başka süslemeler de kullanabilirsiniz Afiyet olsun.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal