Çiğ börek tarifi : en güzel ve lezzetli çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek malzemeleri ve pratik tarifi

Eskişehir başta olmak üzere pek çok yörenin lezzetlerinden birisi olan çiğ börek tarifi konusunda araştırmalar devam ediyor. Peki en güzel ve lezzetli çiğ börek nasıl yapılır? İşte Çiğ börek malzemeleri ve pratik tarifi...

13.05.2022-10:27 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-10:27) Çiğ börek tarifi : en güzel ve lezzetli çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek malzemeleri ve pratik tarifi

Kahvaltıların ve güzel sofraların en sevilen lezzetlerinden böreklerin her birisi oldukça beğeniliyor. Börek türlerinden birisi olan çiğ börek son zamanlarda bir çok insanın hazırlamak istediği yemekler arasında bulunmaya başladı. Çiğ börek için gerekli malzemeleri ve yapılması gereken tarifi öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor.

En güzel ve lezzetli çiğ börek nasıl yapılır?

En güzel ve lezzetli çiğ börek tarifi için doğru malzemelerin bir araya getirilmesi gerekiyor. İşte çiğ börek malzemeleri ve tarifi:

çiğ börek

Malzemeler

1 su bardağı ılık su

3 su bardağı un

2 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

1 adet kuru soğan

300 gram kıyma

1 çay bardağı su

Sıvı yağ

Tarif

Un derin bir kaba alınır ve üzerine sirke ile tuz ilave edilir. Yoğurulan hamur dinlenmek üzere kenara alınır. İç harç için ise soğan ince ince doğranır. Doğranan soğanın üzerine kıyma, tuz ve su ilave edilir ve karıştırılır.

Dinlendirilen hamurlardan ufak parçalar alınır ve tabak boyutunda açılır. İç harç ise hazırlanan harçlardan konur. Kenarları kapatılan hamur kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal