Gece idrara Çıkma Bakın Hangi Hastalığın Belirtisi

Uyumaya yakın zamanda yemek yemek, su içmek gece tuvalete gitmenize neden olur. Fakat yapılan araştırmalar gösteriyor ki gece idrara çıkma sıklığı arttıkça kişide hipertansiyon görülme riski de artıyor. İşte detaylar...

27.06.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-09:34) Gece idrara Çıkma Bakın Hangi Hastalığın Belirtisi

Japonya’ da yapılan araştırmaların sonuçları insanların normal sandıkları olayların aslında farklı hastalıkların belirtisi olabileceğini ortaya çıkardır.

GECE İDRARA ÇIKANLAR DİKKAT

Yapılan araştırmaya göre gece idrara çıkma yani nokturi ve hipertansiyon arasında bir ilişkinin olabileceğine değinildi. Japonya' da tuz tüketimi günlük olarak 10 gram, yani dünyadaki ortalama tuz tüketiminin (4 gram) 2 katından daha fazla olduğu belirlendi. Bu yüzden de Japonya’da hipertansiyon ulusal bir hastalık kabul edilmektedir. Yüksek tuz alımının nedeni olarak, deniz mahsulleri ile soya fasulyesinin yüksek miktarda tüketimi gösteriliyor.

Araştırmanın temeli nokturi ve hipertansiyon arasında bir ilişki olup olmadığı üzerine yapılmıştır. 3 bin 749 kişide yapılan araştırmada kan basıncı 140/90 ve hipertansiyon ilacı kullananlar hipertansif olarak kabul edildi. Araştırma sonucuna göre gece sık idrara çıkanlarda hipertansiyon oranı yüzde 40 daha fazla bulundu. Araştırmayı sürdüren uzmanlar gece idrara çıkma sıklığı ne kadar fazlaysa hipertansiyon riskinin de aynı doğrultuda artış göstereceği belirlenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal