Gazzeliler için ‘Ramazanda Bir Filistin Gecesi’ etkinliği yapıldı!

TRT öncülüğünde, İstanbul Ulus Kampüsü'nde Gazze’de meydana gelen hukuksuzluğa, uygulanan savaş suçlarına ve katledilen sivil insanlar için tepki göstermek ve dikkat çekmek için ‘‘Ramazanda Bir Filistin Gecesi’’ etkinliği yapıldı.

23.03.2024-16:11 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-16:11) Gazzeliler için ‘Ramazanda Bir Filistin Gecesi’ etkinliği yapıldı!

AA’dan ulaşılan bilgilere programın açılışında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Ramazan-ı Şerif'in bu kutsal günlerinde, Gazze'nin ve Filistinlilerin acısını hissettiklerinin altını çizdi. TRT tarafından hazırlanan Gazze'deki vahşetin sahnelendiği gösterimleri Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, medya mensupları ile Filistin'den ve İslam coğrafyasının farklı yerlerinden gelenlerle birlikte izlenildi. Etkinlikte, katılımcılara iftarda simit, yoğurt, hurma ve su ikram edildi.

Gazzeliler için ‘Ramazanda Bir Filistin Gecesi’ etkinliği yapıldı!

‘‘Çocuk kanından besleniyorlar’’

İsrail’in uyguladığı zulmü her zaman anlatacaklarını belirten Sobacı, ‘‘Gazze'nin her karışından yükselen çığlığı dünyanın yüzüne çarpmaya devam edeceğiz. İsrail'in katliamlarını sonuna kadar anlatacağız. "Ramazan'da Bir Filistin Gecesi" programımız, İsrail zulmünün sıradanlaştırılmasına izin vermeyeceğimizin beyanıdır. TRT olarak, uluslararası yapımlarımızla İsrail'in Filistin’deki gizli, hastalıklı ve kanlı planlarını dünyanın idrakine sunuyoruz. Siyonist İsrail hükümeti, çocuk kanından beslenerek abat olamayacağını eninde sonunda bir gün anlayacak’’ dedi.

İsrail’in hukuksuzluğu haykırıldı!

Türkiye'nin kamu yayıncısı sorumluluğuyla bu programı gerçekleştirdiklerini ve eli kanlı İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği hudutsuz katliamları unutturmamak ve zulmün sıradanlaştırılmasına izin vermemek için toplandıklarını belirten Sobacı, programın iki gün süreceğini, TRT Uluslararası Yayınların Filistin için hazırladığı özel belgeseller, video gösterimleri ve panellerin eşlik edeceğini söyledi.

‘‘Biz gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz’’

Gazzeliler için ‘Ramazanda Bir Filistin Gecesi’ etkinliği yapıldı!

 İsrail'in bugüne kadar Gazze'de 150'ye yakın basın mensubunu öldürdüğünü söyleyen Sobacı, İsrail'in kasıtlı bir şekilde gazetecileri hedef alarak soykırımın duyurulmasını engelleyebileceği hezeyanına kapıldığını dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘‘Bizler, Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak tüm dünyanın gözü önünde fosfor bombalarıyla, açlıkla, susuzlukla, iletişim olanaklarını yok ederek Gazze'yi nefessiz bırakmaya çalışan İsrail'in, fütursuzca sürdürdüğü katliamlarını sonuna kadar anlatacağız. Batılı hükümetler ve medya organlarının, çarpık, kirli, karanlık ve çıkar odaklı politikaları ve yayınlarına karşın bizler bu program çerçevesinde bugün ve yarın, yayın mecralarımızda her daim Filistin'in onurlu yürüyüşünü ve İsrail'in vahşetini tüm boyutlarıyla anlatmaya devam edeceğiz.’’

‘‘Dünya beşten büyüktür’’ söylemi!

Üç yeni belgeseli daha yayınlayacaklarını ifade eden Sobacı, İsrail'in radikal yerleşimcilerini konu edinen "Kutsal İşgal", Filistin’in güçlü kadınlarının hikayesini anlatan "Sevgili" ve Filistin’in direniş şiirlerine ilişkin "Özgür Kelimeler" belgesellerinin ekranlara geleceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür." ifadesinin, 8 milyar insanın hakkını gözeten bir söylem olduğunu vurgulayan Sobacı, Türkiye'nin gücünü, imkanını, teknolojisini, iradesini, sözünü ve eylemini her daim mazlumdan ve haklıdan yana kullandığını, kullanmaya devam edeceğinin altını çizdi.

‘‘Türkiye büyük destek veriyor’’

Gazzeliler için ‘Ramazanda Bir Filistin Gecesi’ etkinliği yapıldı!

Programa katılan Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türk halkına ve sivil toplum örgütlerine Gazze'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, ‘‘İsrail'in saldırılarında Gazze'de yaralanan vatandaşlarımızı Türkiye'ye getirip hastanelerde tedavi ettirdiğiniz için şükran borçluyuz. Filistin halkının bağımsızlık mücadelesine Türkiye büyük destek veriyor. Bu duruşunuzdan dolayı Allah razı olsun. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in Gazze'de işlediği soykırıma karşı bugüne kadar binden fazla karar aldı. İşgalci İsrail, bu kararların bir tanesine dahi uymadı. İsrail, sanki uluslararası hukukun üstünde, hesap vermeye tabi olmayan bir devletmiş gibi davranıyor’’ şeklinde konuştu.

Programdaki belgeseller hangileri olacak?

Gazzeliler için ‘Ramazanda Bir Filistin Gecesi’ etkinliği yapıldı!

Programın sonunda, TRT Uluslararası Özel Haberler ve İçerikler Bölümü'nden ödüllü yönetmen Ensar Altay'ın, Gazze'yi sanatsal bir bakış açısıyla ele aldığı belgesel çalışması "Şahit" izleyicilere sunuldu. Etkinlik kapsamında ayrıca "Tek Kurtulan" ve "Dijital İşgal" belgeselleri seyircilerle buluştu. Program kapsamında yarın da "Rafah: Tekinsiz Sığınak", "Dijital İşgal", "Siyonizm: Bir Devlet Yaratmak" ve "Şahit" belgeselleri gösterilecek.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal