Gazzeli Çocukların Sevinci! 4 Sene Aradan Sonra Yeniden 'Yaz Oyunları' Başladı

Gazze'li çocukların sevinci görenlerin içini ısıtıyor. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun gerçekleştirdiği yaz etkinliği bir ay boyunca devam edecek.

05.07.2021-18:09 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-18:30) Gazzeli Çocukların Sevinci! 4 Sene Aradan Sonra Yeniden 'Yaz Oyunları' Başladı

Gazze'de çocukların tüm zorluklara rağmen eğlenip gülmesi görenlere mutluluk verdi. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Filistin'in Güneybatısında bulunan Gazze'de çocuklar için 'yaz oyunları' ismi altında gerçekleştiği etkinliklere 4 sene aranın ardından tekrar başladı. Unrwanın Gazze şehrindeki sözcüsü olan Adnan Ebu Hasna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşgalci İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği son saldırıların ardından çocukların maruz kaldığı psikolojik problemleri en aza indirmek için yaz etkinliklerini yeniden başlatma kararı aldıklarını söyledi.

AMAÇ ÇOCUKLARDA NEGATİF ENERJİYİ ATMAK 

Geçtiğimiz zamandaki acımasızca saldırılara maruz kalan Gazze'deki birçok küçük çocuğun  stres bozukluğu ile psikolojik travmaya maruz kaldığını dile getiren Ebu Hasna, etkinliklerin hedefinin çocuklarda oluşan negatif enerjiyi atmak ve onları eğlendirmek olduğunu belirtti. UNRWA Sözcüsü, bugün 68 okulda 150 bin çocuğun katılımıyla başlayan ve bir ay sürecek etkinlikler için tahmini 2 bin rehber eğitmen ve yüzlerce psikolojik danışmanla geçici iş sözleşmesi yaptıklarını dile getirdi.

Ebu Hasna, UNRWA'nın geçen 4 sene boyunca acil durum programlarındaki mali problemler sebebiyle yaz etkinliklerini düzenleyemediğini sözlerine ekledi.

'YAZ OYUNLARI' DOĞRULTUSUNDA ÇOCUKLARA ETKİNLİKLER YAPILIYOR

'Yaz oyunları' doğrultusunda çocuklara ilişkin resim, tiyatro, spor, müzik, dans ve sportif aktivitelerin yapılması düşünülüyor. Katil İsrail'in işgal altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs tarihinde acımasızca gerçekleştirdiği  saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti. İşgalci İsrail'in gerçekleştirdiği  saldırılarında 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere en az 254 Filistinli yaşamını yitirmişti.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal