Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin doktorları, İsrail’in barbarlığını anlattı!

Gazze’deki en teşkilatlı ve kapsamlı hastanesi olan Şifa Hastanesi, İsrail askerleri tarafından yerle bir edildi. Filistinli doktorlar Mervan Ebu Sada ve Faris Afane, İsrail’in son iki haftadır şiddetini ve baskılarını artırdığı Şifa Hastanesi'nin tüm bölümlerini yakarak ve bombalayarak yok ettiğini dolayısıyla hastaneyi kullanılamaz hale getirdiklerinin altını çizildi.

02.04.2024-12:49 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-12:49)

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Şifa Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Mervan Ebu Sada, İsrail ordusunun, iki hafta süren baskınının ardından dün şafak vaktinden itibaren Şifa Hastanesi'nden çekildiğini ve hastanenin tüm binalarında ve bölümlerinde geniş çapta tahribata sebebiyet verdiklerini açıkladı. Ayrıca hastane çevresinde gömülen geçici mezarlıktaki cesetleri de araçlarla çıkartıp etrafa saçıldığı iddia edildi.

Şifa hastanesinin tüm bölümler yakıldı!

İsrail askerleri Gazze'deki şifa hastanesini yok etti

Ortaya çıkan yıkımın, yaralılar ile hastaları kurtarmak için yeniden çalışmayı imkansız hale getirdiğini belirten ve bunu sağlamak için de gerekli ortamın olmadığını aktaran doktor Ebu Sada, ‘‘İsrail ordusu bubi tuzakları kurarak hastane binalarını havaya uçurdu, oksijen istasyonlarını ve elektrik jeneratörlerini yaktı, hastanenin tüm bölümlerini yaktı’’ diye konuştu.

Uluslararası topluma çağrı!

Gazze Şeridi'ndeki en büyük sağlık binasının Şifa Hastanesi’nin enkazının kaldırılarak yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirten Ebu Sada, uluslararası topluma seslenerek, Şifa Hastanesi’nde yaşananların araştırılması ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri tedavi etmek için alternatifler bulunması çağrısında bulundu.

Hastane dev bir enkaza dönüşmüş!

İsrail askerleri Gazze'deki şifa hastanesini yok etti

Şifa Hastanesi Ambulans ve Acil servis Müdürü Faris Afane de İsrail ordusunun çekilmesinin ardından Şifa Hastanesi'ne vardıklarında ‘‘Yerlerde dağılmış ve bir kısmı çürümüş’’ cesetlerle karşılaştıklarını söyleyen Afane, ‘‘Şifa Hastanesi tamamen yıkılmış, tüm hastane tesisleri yanmış durumda. Sanki yıkıcı bir deprem yaşamış dev bir enkazdan ibaret. İsrail'in gerçekleştirdiği büyük yıkım nedeniyle hastane tekrar çalışmaya uygun değil’’ dedi.

''İsrail her şeye saldırıyor''

Filistin sokaklarında bir soykırım yaşandığını belirten Afane, İsrail hareket halinde olan çocuk, kadın yaşlı fark etmeksizin herkesi hedef aldığını belirtti. Sivil insanları kurtarmak için dokunulmazlığı olan hastaneleri bir kez daha hedef alındığını sözlerine ekledi.

İsrail barbarlığı!

İsrail ordusu, dün, Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık yapısı olan Şifa Hastanesi ile çevresinden çekildiğini duyurmuştu. Gazze’deki hükümet, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi ve çevresinde 400’den fazla Filistinliyi öldürdüğünü, 900’den fazlasını alıkoyduğunu ve 1050 evi yıktığını duyurmuştu.

Hastanedeki 200 Filistinli öldürüldü!

İsrail askerleri Gazze'deki şifa hastanesini yok etti

İsrail ordusu ise, 14 gün süren saldırılar boyunca Şifa Hastanesi ve çevresinde 200 Filistinliyi öldürdüğünü, 500'den fazlasını alıkoyduğunu ileri sürmüştü. Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin çekilmeden önce Şifa Hastanesi'nin tüm binalarını yaktığını ve tamamen hizmet dışı bıraktığını, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, geri kalanını yaktığını, ana resepsiyon ve acil durum binasını da yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha ettiğini belirtmişti. Ayrıca hastane çevresindeki geçici mezarlıklara da müdahalelerde bulunmuştu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal