İsrail, İran’ın Şam Büyükelçiliği’ne 6 füze fırlattı!

İran basınında yer alan habere göre, İsrail’in İran’ın Suriye’de bulunan Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlediği, saldırıda 5 kişinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

02.04.2024-12:07 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-16:45) İsrail, İran’ın Şam Büyükelçiliği’ne 6 füze fırlattı!

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, saldırıda İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasının F-35’lerden çıkan 6 füze ile hedef aldığı ve binanın önemli ölçüde hasar aldığını, yerel kaynaklara göre 5 kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

İran büyükelçiliğinden jet yanıt!

İsrail’in İran’ın Suriye’de bulunan Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlediği, saldırıda 5 kişinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İran yapılan bu saldırıya sessiz kalmadı ve İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, İsrail’in, hava saldırısına ilişkin açıklama geldi. Ülkesinin ‘‘Hızlı, doğrudan ve güçlü’’ şekilde karşılık vereceğini aktardı. Öte yandan, Suriye’deki haber ajansı SANA’nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, Şam’ın Mezze Mahallesindeki bir binanın, İsrail güçlerince hava saldırısıyla hedef alındığını doğruladı. Haberde, “Hava savunma sistemleri bazı düşman füzelerini havada karşıladı ve düşürdü” şeklinde ifadelere yer verildi.

İsrail askeri sözcüsünden açıklama

İsrail’in İran’ın Suriye’de bulunan Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlediği, saldırıda 5 kişinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu ve çevresindeki binaların da zarar gördüğü kaydedilirken, saldırıda İran Devrim Muhafızları Birliği’nin üst düzey komutanı Muhammed Reza Zahedi öldüğü bildirildi. Bir İsrail askeri sözcüsü ise konuya ilişkin olarak “Yabancı medyadaki haberler hakkında yorum yapmıyoruz” sözleriyle dikkat çekti.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal