Gazze salgın hastalıklarla da mücadele ediyor!

İşgalci İsrail Devleti, dur durak bilmeden bombalamaya devam ederken yaptığı yıkım sadece binalarda değil, sağlık alt yapısını da yıktığından bulaşıcı hastalıkları tehlikeli boyuta ulaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgın vakalarına rastladıklarını ve tehlikeli boyuta da ulaşabileceğinin uyarısında bulundu.

19.01.2024-15:26 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-15:26)

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'de 24 Hepatit A (hijyen ortamının temiz olmaması sonucu ortaya çıkan hastalık) vakasını doğruladı. Henüz salgından dolayı kendilerine herhangi bir ölüm vakası ulaşmadığını aktararak, binlerce kişinin sarılığa yakalanma riskinde olduğunun altını çizdi.

DSÖ test kitleri sayesinde salgından haberdar oldu

Ghebreyesus, X Sosyal Medya platformu üzerinde yaptığı açıklama da Gazze'de karaciğer iltihabı olan Hepatit A vakalarının Dünya Sağlık Örgütü tarafından temin edilen test kitleri aracılığıyla ortaya çıkardıklarını ifade etti.

Muhtemelen binlerce kişi Hepatit A oldu!

Hepatit A'nın çoğunlukla önemli zararlar verilmeden atlatabileceğini aktarırken, ancak önlem alınmadığı takdirde hastalıklara sebebiyet verebileceğini söyleyen Ghebreyesus, "Şu ana kadar 24 vaka doğrulandı ve herhangi bir ölüm bildirilmedi. Muhtemelen Hepatit A'ya bağlı sarılık hastalığı olan binlerce kişi var’’ dedi.

Gazze de salgın hastalık da başladı

Filistin halkına ‘‘insanlık dışı’’ muamele!

İsrail tarafından uygulanan abluka nedeniyle temiz su, yemek, yakıt, yiyecek ulaşamadığı Filistin halkının "insanlık dışı" muamele gördüklerini, tüm bu koşullardan dolayı yaşam koşullarının Hepatit A'nın daha da yayılmasına yol açacağını söyleyen Ghebreyesus, Gazze'de hastalıklara müdahale etme ve tedavilerinde yardımcı olmada çok güç yaşandığını paylaşımında yer verdi.

‘‘Çağrımıza devam ediyoruz’’

Ghebreyesus son olarak, "Gazze için tıbbi yardıma engelsiz ve güvenli erişim ile sağlığın korunması çağrısını sürdürüyoruz’’ ifadelerine yer verdi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal