Gaziantep’te hazırlıklar tamamlandı: 15 milyar liralık dev proje hayata geçiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Gar-Düztepe-Hastane Sürücüsüz Metro Hattı Projesi, 2024 Yatırım Programı’na aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, proje hakkında “Bu karar bizim için çok hayati, çok kıymetli. 1 milyonluk Şahinbey’i, 900 binlik Şehitkamil’e bağlamış olacağız.” dedi.

18.01.2024-10:17 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-17:39)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Yatırım Programı’na alınan Gar – Düztepe – Hastane Sürücüsüz Metro Hattı Projesi için hazırlıklar tamamlandı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tüm planlamaların hazır olduğuna vurgu yaparak projenin yeni bir dönem başlatacağını ifade etti.

10,5 kilometre uzunluğunda olacak

Sabah’ta yer verilen habere göre; toplu taşıma ağına entegre edilecek 10 kilometre 440 metre uzunluğundaki yeni metro hattı, 9 istasyon ve 39 tren seti kapasiteli bir depo içerecek. Bu metro projesi, şehir içi ulaşım standartlarını yükselterek toplu taşıma konforunu, güvenliğini ve memnuniyetini artıracak. Yeşil şehrin özündeki ulaşım standartlarını koruma hedefiyle hayata geçirilen proje, Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynakları ve dış finansman fonlarıyla 2 yıl içinde tamamlanacak.

Gaziantep Metro

Kent Büyükşehir Belediyesi tarafından kesin proje olarak onaylanan metro hattı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na sunuldu ve yatırım programına dahil edildi. Bütçesi onaylandıktan ve tamamlandıktan sonra, kentin kuzey-güney aksında yer alan bu metro hattı, çevreci, sürdürülebilir ve konforlu bir toplu ulaşım raylı sistemi sunacak.in kuzeyi ile güneyini birleştirecek.

Gaziantep Metrosu, Gar'dan başlayan, Millet Bahçesi, Dr. Ersin Arslan Hastanesi, Düztepe, Kahvelipınar, Yeşilvadi, Akkent Parkı, Akkent Merkez İstasyonlarından oluşan bir hatta sahip olacak.

Fatma Şahin: En büyük hayalimizdi

Projenin en büyük hayalleri olduğuna vurgu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Metro projemiz bizim için çok hayatiydi. Büyükşehirlerin en büyük meselesi ulaşım. İrileşmememiz, sağlıklı büyümemiz gerekiyor. Ulaşım yatırımları bu konuda önemli. Hafif raylı sistemler ve Gaziray yapıldı. Ama bu metrosuz olmazdı. 15 Ocak itibariyle, 2024 Yatırım Programı'na alındı. Bu bizim için çok önemli ve hayatiydi. Gaziantep'i demir ağlarla örmeye devam ediyoruz. Yatırım programına metronun alınması en büyük hayalimizdi. Hayaldi gerçek oldu."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal